Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΕΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ




Τεράστια είναι η κινητοποίηση των Αρχών, μετά την νέα επεισοδιακή απόδραση κρατουμένων με ελικόπτερο από τις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού, έλαβε χώρα αργά το μεσημέρι.
Όλες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, κάνουν λόγο για δύο γνωστά ονόματα δραπετών με ελικόπτερο, που μάλιστα, που είχαν κάνει το ίδιο πριν από 3 χρόνια, δηλαδή, είχαν αποδράσει από το ίδιο σωφρονιστικό ίδρυμα και τότε ξανά με ελικόπτερο.
Οι εν προκειμένω δραπέτες φαίνεται να είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλβανικής καταγωγής κακοποιός Αλκέτ Ριζάι. Αν και είναι άγνωστο αν είναι μονό δυο οι δραπέτες, νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, οι δύο κρατούμενοι που βρίσκονταν στην απομόνωση, βγήκαν περίπου στις 14:30 για να προαυλιστούν μαζί στην ταράτσα της 3ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.
Εκεί, οι δύο δραπέτες περίμεναν, μέχρις ότου -λίγο αργότερα- προσγειωθεί ένα ελικόπτερο και τότε με γρήγορες κινήσεις αναρριχήθηκαν σε μία ανεμόσκαλά που έριξαν οι συνεργοί τους, κι ανέβηκαν στο ελικόπτερο και διέφυγαν.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το αν αντηλλάγησαν πυροβολισμοί μεταξύ φυλάκων και δραπετών, ούτε καν αν έγινε χρήση των όπλων των φυλάκων ώστε να αποτραπεί η δραπέτευση, χωρίς όμως, τελικά να ματαιωθεί η απόδραση.
Πάντως, και σύμφωνα με κύκλους του υπ. Δικαιοσύνης, οι κρατούμενοι πράγματι απέδρασαν με ανεμόσκαλα, κι αντηλλάγησαν πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, λίγο αργότερα από την απόδραση, εντοπίστηκε το ίχνος του ελικοπτέρου σε μία απομονωμένη δασώδη περιοχή στο Πολυδένδρι Αττικής, κοντά στην Βαρυμπόμπη.
Πράγματι, το ελικόπτερο εντοπίστηκε σε χωράφια κάπου ανάμεσα στο Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι.
Όπως αναφέρεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικόπτερο ξεκίνησε από τον Δ.Δ.Α. και ενώ βρισκόταν εν πορεία, ζήτησε να επιστρέψει στο Ελ. Βενιζέλος και ξαφνικά χάθηκαν τα ίχνη του.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δραπέτες και οι συνεργοί τους, διέφυγαν μάλλον με διαφορετικά οχήματα και προς άγνωστη κατεύθυνση.

Εσπευσμένα στην Αθήνα, στην Αθήνα ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, ώστε το ταχύτερο δυνατόν να μεταβεί στον τόπο του συμβάντος, όπου ήδη βρίσκονται υπηρεσιακοί παράγοντες.

Υπενθυμίζεται ότι οι Παλαιοκώστας και Ριζάι αυτές τις ημέρες δικάζονταν για την ίδια απόδραση που είχαν κάνει από τις φυλακές Κορυδαλλού πριν από τρία χρόνια και συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2006.

ΠΗΓΗ: ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα πες το σε βλέπω κρατιέσαι...