Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ



Νομίζω πως πια το Ελληνικό κομμάτι του Ιντερνετ είναι πιο πλούσιο με το ξεκίνημα αυτού του blog που αναφέρετε κυρίως σε ανθρώπους που ζουν μια ζωή μπροστά σε έναν Υπολογιστή χωρίς κάποια συντροφιά και περνούν μοναχικές στιγμές και φέτος εν όψη εορτών. Το να είσαι μπακουρι σήμερα νομίζω πως είναι της μόδας καθότι οι πιο πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να δημιουργούν κάτι μόνιμο. Ίσως να είναι έτσι η εποχή που ζούμε…χύμα! Σήμερα τα πάντα είναι ρευστά «βλέπε Ηράκλειτος».Ρευστά και χύμα όπως και η ζωή μας, ζεις μια μη μόνιμη σχέση σε ένα μη μόνιμο σπίτι που νοίκιασες με δανεικά χρήματα , έχεις μια μη μόνιμη και συνήθως ανασφάλιστη εργασία και πας στην δουλεία σου με ένα δανεικό αυτοκίνητο. Βέβαια κάποτε θα σταθεροποιηθείς σε μια πιο μόνιμη κατάσταση αλλά και τότε πια δεν θα είναι τίποτε μονιμο. Αληθεια τι είναι μόνιμο σε αυτήν την ζωή «αναλογίζετε ο ποιητής»…?
Τίποτα κατά την δική μου προσωπική κρίση, όλα είναι μια ροή συμβάντων αλλεπάλληλων γεγονότων που τα προηγούμενα συντελούν στο να επέλθουν τα επόμενα. Η γη γυρίζει οι άνθρωποι γεννιούνται μεγαλώνουν οι μέρες οι μήνες τα χρόνια περνούν και όλα έχουν την δική τους ροή μέσα σε αυτό το σύμπαν σε αυτό το χάος. Αλλά για κάτσε οι αρχαίοι λέγανε τίποτε μονιμότερο του προσωρινού οπότε κάτι πρέπει να υπάρχει μόνιμο σε όλη αυτήν την υπόθεση αυτοί για να το λέγανε κάτι θα ξέρανε!
Έτσι πρέπει να είναι μέσα σε αυτήν την ροή πραγμάτων υπάρχει κάτι μόνιμο η στιγμή! Ω ναι η στιγμή που έλεγαν οι κινέζοι μια στιγμή μπορεί να σηματοδοτήσει όλη σου την ζωή και όταν περνάει η στιγμή στην αιωνιότητα γίνετε ανάμνηση και αυτό είναι κάτι πιο μονιμο. Ετσι είναι όντως μια στιγμή ένα χάδι ένα φιλί ένα αντίο είναι κάτι που μένει! Μα τι σκέφτομαι ο ανόητος εγώ είμαι μπακουρι απαγορεύεται να έχω τέτοιες σκέψεις (γέλια).Δεν πειράζει όμως ας γράψω ακόμα λίγο, στον σημερινό κόσμο λοιπόν μπορεί να ζούμε μέσα στην αβεβαιότητα στην βιασύνη στο άγχος και στον υλισμό αλλά πιστεύω πως σε τέτοιες συνθήκες ευδοκιμούν και αναπτύσσονται άξιες και συμπεριφορές που είναι πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση. Η ανάγκη και η περίσταση θα κάνει πιο μαλακές τις καρδιές των ανθρώπων και θα σπάσει αυτήν την εγωκεντρική μάσκα που έχει φορέσει ο καθένας μας .Φέτος ας δώσουμε Αγάπη σε αυτούς που έχουν ανάγκη, σε αυτούς που η λέξη φροντίδα, αγάπη αλληλοκατανόηση και ανθρωπιά έχουν μεγάλη σημασία. Διότι όλοι οι Άνθρωποι έχουν ανάγκη από κάτι πόσο μάλλον από Αγάπη και μια αίσθηση σιγουριάς.

Φιλικά ο Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα πες το σε βλέπω κρατιέσαι...