Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΕ ΦΩΣ! λενε καποιοι bloggers ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!




O ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΑΣΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ...ΝΑ ΠΩς ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΠΙΑ...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ...


Pαγδαία αύξηση κρουσμάτων καρκίνου στην Πτολεμαΐδα


Οι τέσσερις ατμοηλεκτρικοί σταθμοί της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο της Πτολεμαΐδας είναι από τα πλέον ρυπογόνα εργοστάσια στη χώρα μας.

Το ελληνικό κράτος κωφεύει επί δεκαετίες στις διαμαρτυρίες των κατοίκων για περιορισμό της ρύπανσης.Ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα παρουσιάζουν αύξηση με γεωμετρική πρόοδο ανά δεκαετία.

Τη δεκαετία 1950-59, την περίοδο δηλαδή που άρχισε η κατασκευή των μονάδων, τα ποσοστά θανάτων εξαιτίας καρκίνου δεν ξεπερνούσαν το 14%.

Είκοσι χρόνια μετά έφτασε σχεδόν στο 21%.

Στην πενταετία 2000-2005 ξεπέρασε το 30%.

Η πορεία των θανάτων εξαιτίας των καρδιαγγειακών νοσημάτων το 1950 μετά βίας πλησίαζε το 3%.

Τη δεκαετία 1970-79 ξεπέρασε το 18% ενώ σήμερα κυμαίνεται περίπου στο 33%.

Η περιοχή της κεντροδυτικής Μακεδονίας πληρώνει αδιαμφισβήτητα την ανάπτυξη της χώρας με υψηλό κόστος ζωής.

Μία μη κυβερνητική οργάνωση, το ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα δικαιώματα του ανθρώπου αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή.
Το ίδρυμα κατέθεσε προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων κατά του ελληνικού κράτους και η επιτροπή απεφάνθη ότι επί δεκαετίες το κράτος δεν προέβλεψε τις βλαβερές συνέπειες στο περιβάλλον, ούτε ανέπτυξε στρατηγικές πρόληψης των κινδύνων για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Αν και η απόφαση δεν είναι δεσμευτική, εντείνει την πίεση προς το ελληνικό κράτος να προβεί σε ριζικές αλλαγές προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων μπορούν να προσφύγουν και μη κυβερνητικές και άλλες οργανώσεις, χωρίς να έχουν εξαντλήσει πρώτα όλα τα ένδικα μέσα της χώρας τους. Δεν απαιτείται ο φορέας που προσφεύγει να στοιχειοθετήσει ότι έχει έννομο συμφέρον.

Οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Ακρίνης Κοζάνης συνεχίζουν την κατάληψη των ταινιοδρόμων μεταφοράς λιγνίτη του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στον Άγιο Δημήτριο ζητώντας τη μετεγκατάσταση του οικισμού τους.

Όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι της περιοχής σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επ' αόριστον.

Σκάϊ.gr


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΟ AIR CONDITION ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΤΕΦΡΑ!

ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ!

3 σχόλια:

  1. Δεν νομίζω πως όταν σβήσουμε το φώς 1ώρα θα σώσουμε το κόσμο αφού αμέσως μετά θα καταναλώσουμε τα 2πλασια Βατ.Άλλωστε τώρα θυμήθηκαν το μέλλον του πλανήτης μας όταν σκορπούν με τόση ευκολία τα πυρηνικά και καταστρέφουν την ατμόσφαιρα όταν αφήνουν τόνους πετρελαίων στις θάλασσες μολύνοντας το περιβάλλον δεν έχουν τότε κοινωνική ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και απαιτούν και μου καθορίζουν τη ζωή.Οχι δεν το κλείνω το φώς θα τ'ανάψω όλα για αντίδραση.Ας σταματήσουν αυτοί με τι μ@λ@κίες τους να καταστρέφουν το περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα πρόεδρε,
    Μην τα παίρνεις τόσο εύκολα στο κρανίο,προσωπικά τουλάχιστον,άν διάβασες την απάντηση,δεν έχω πρόβλημα τόσο με την συμβολική κίνηση πού γίνεται,όσο με την υποκρισία πού την διακατέχει.Τώρα θυμήθηκαν ότι έχει πρόβλημα το πέριβάλλον,τόσα χρόνια τι έκαναν;Οι έξυπνες βόμβες που έριχναν στη Σερβία,στο Ιράκ,στο Αφγανιστάν;Το τσερνομπίλ;Τι έκαναν όλοι αυτοί που κόπτονται και διατάζουν σήμερα για μία ώρα αποχή.
    Γι'αυτό η αντίδρασή μου και η ανάρτηση πού έβαλα.
    Καλημέρα και χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστευεις τωρα σοβαρα πως μας "διαταζουν" να κοψουμε το ρευμα για μια ωρα?
    Κοιτα Ναντια εγω προσωπικα δεν τους εχω τοσο χαζους να θελουν να χασουν ενα σωρο χρηματα οταν τα παντα βασιζονται στην καταναλωση γενικοτερα και ειδικοτερα στην καταναλωση του ρευματος του οποιου πολλοι κερδιζουν παγκοσμιος χρημα!
    Αυτοι που σε καλουν να ριξεις τον διακοπτη δεν ειναι αυτοι που ριξαν τις βομβες στην σερβια και ιρακ και οντως ειναι καταδικαστεο απο ολους τους πολιτες του κοσμου.
    Αυτοι πιστεψε με δεν μπαινουν στο κοπο καν να ξοδεψουν χρηματα για να κανουν καμπανιες για το "ΜΗ" αλλα για το "ΚΑΝΕ".
    Μια ωρα χωρις ρευμα για καθε νοημων πλασμα ναι δεν ειναι λυση ναι δεν θα σωσει τιποτε ναι δεν μπορει να χτυπησει το κατεστημενο.Αλλα θα δειξει πως υπαρχουμε!
    Υπαρχω ρε γαμοτο δεν μπορω να κοψω το φακελακι απο τα νοσοκομεια μονος μου ουτε τις μιζες ουτε την κλεψια τους πολλους φορους αλλα αν ολοι σαν εμας εμενα εσενα καθισουν και ανοιξουν τα ματια τους και σκεφτουν εστω και λιγο για λιγα λεπτα για το τι και πως γινεται καθημερινα γυρω μας τοτε ισως ολα να αλλαξουν.
    Οταν εθελοτυφλουμε και στρουθοκαμηλιζουμε σε καθε τι που δεν συμβαινει αμεσα σε μας αλλα στον διπλα μας τοτε αυτο ειναι ενα μεγαλο κοινωνικο προβλημα που εμμεσα θα φτασει και σε μας.
    Στην συγκεκριμενη περιπτωση οταν ο λιγνητης για να βγει απο την γη χρειαζετε πετρελαιο που καινει τα σκαπτικα μηχανιματα και η τιμη του πετρελαιου παιζει λες και ειναι γιο γιο δεν ειναι λογικο μια μερα να σου ρθει ο λογαριασμος αντι για 50 ευρω 150?
    Τοτε ρε Ναντια μου θα το κλεινεις τον διακοπτη ναι ή οχι ασχετα με το τι και πως και μαλακιες ιδεολογιες λενε στην TV.
    Οσο για τις νεες τεχνολογιες που μας δινουν καθαρο ρευμα ξεχνα τες...αυτες απλα υπαρχουν απο το 1960 και δεν εχουν κανα σκοπο να τις δωσουν στο ευρυ κοινο γιατι ειπαμε το πετρελαιο ακομα μιλαει...
    Να εισαι καλα και να εισαι επαναστατρια και χαρικα που φιλτραρεις αυτα που πανε να σου πλασαρουν διοτι ειναι ηδη μια καλη αμυνα!

    Φιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλα πες το σε βλέπω κρατιέσαι...