Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΕΝΕΖΟΣ



ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΕΝΕΖΟΣ - LIVE ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ: Στις 700.000 έφτασαν οι επισκέψεις αλλά κανείς δεν είναι εκεί..


Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, συνάνθρωποι, συμπατριώτες και όπως αλλιώς θα θέλατε να λέγεστε έχετε καταλάβει τι παίζεται στο κέντρο της Αθήνας, τι παίζεται στην Ελλάδα?
Απο την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ένας άνθρωπος έχει κατέβει στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Πατησίων 70, έχει στήσει μια σκηνή στο πεζοδρόμιο μέσα στο καταχείμωνο με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 0 και κάτω βαθμούς και εδώ και 2 βδομάδες σχεδόν δεν έχει βάλει μπουκιά στο στόμα του..
Ο Θοδωρής Τενέζος ξεκίνησε απεργία πείνας και όπως φαίνεται αποφάσισε να βάλει τέρμα στη ζωή του, απο αγανάκτηση και αηδία για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Στο κείμενο που μοιράζει ατον κόσμο είναι ξεκάθαρος:

“Τα μεγάλα συμφέροντα με την ανοχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκαλούν ακρίβεια, οικονομική ανασφάλεια, κλείσιμο των μικρομεσαίων, ανεργία και φτώχεια”

Και τα αιτήματα, ξεκάθαρα και αυτά, αλλαγή της επιτροπής αυτής τώρα, έρευνα του καρτέλ χάλυβα και προστασία των θυμάτων διαφόρων καρτέλ δηλαδή όλων μας!

Και αναρωτιέμαι δεν ανησυχήσαμε όταν είδαμε το υποτιθέμενο φρέσκο γάλα να πουλιέται προς 1,30 το λίτρο ανεξάρτητα απο την εταιρία και τη μάρκα, δεν ανησυχήσαμε όταν είδαμε την βενζίνη να φτάνει συντονισμένα στο 1,5 ευρώ, όταν είδαμε την ντομάτα σε όλους τους πάγκους της λαϊκής να έχει επίσης 1,5 ευρώ, τα εισιτήρια στα καράβια, ένα κάρο προϊόντα στο super market όπως το λάδι τα μακαρόνια τα παξιμάδια, δεν υπαρχει πια καμμιά διαφορά στις τιμές λές και όλα έχουν την ίδια ποιότητα και το ίδιο κόστος παραγωγής!

Η ποιότητα μάλλον λίγο πολύ είναι ίδια αφου τα πάντα είναι ήδη μεταλλαγμένα και ποτισμένα με επικίνδυνα χημικά στα οποία φυσικά οφείλεται και η αύξηση των θανάτων απο καρκίνο.

Μας σκοτώνουν αργά και σταθερά μια χούφτα έλεεινοί χτικιάρηδες για να ικανοποιήσουν την αρρωστημένη φιλοδοξία τους για περισσότερα λεφτά. Και κάτω απ’αυτούς μια στρατιά λαμόγια απ’αυτά που συναντάμε καθημερινά στις δημόσιες υπηρεσίες και σε άλλα ελεύθερα επαγγέλματα γιατροί, δικηγόροι, ταβερνιάρηδες, χασάπηδες..

Μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει μια απάντηση? Ενας άνθρωπος πρώην επιχειρηματίας, με μια υγειή επιχείρηση που πρόσφερε δουλειά σε πάνω απο 200 οικογένειες, κάνει απεργία πείνας που μετά απο τόσες μέρες σε τέτοιες συνθήκες κινδυνεύει πλέον η ζωή του.

Και η ερώτηση είναι απλή: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ? Εχει δεν έχει δίκιο ο Χριστανός δεν θάπρεπε να το έχουν περάσει σαν είδηση ακόμη και στα ψιλά? Εχει βουήξει το σύμπαν, πάνω απο 600.000 έχουν περάσει σε κάποιο απο τις δεκάδες να μην πω εκατοντάδες Web Sites που αναμεταδίδουν ζωντανά την εικόνα του Θοδωρή Τενέζου που λοιώνει μέρα με τη μέρα σε ένα πεζοδρόμιο..

Που είναι το Mega o Antenna to Alter o Alpha? Που είναι ο Sky και η καθημερινή? Που είναι ο Χατζηνικολάου, ο Ευαγγελάτος ο Τράγκας ο Κακαουνάκης όλοι αυτοί οι δημοσιογραφάρες που τους κάνουμε την τιμή να τους βλέπουμε και να τους ακούμε τόσα χρόνια?

Τι γίνεται θεωρούν ότι δεν αποτελεί είδηση? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ? Εσείς δεν λέγατε Κύριε Καραμανλή ότι νοιάζεστε για όλους τους Έλληνες Πολίτες? Να τώρα που ένας συνάνθρωπος μας καταγγέλει με στοιχεία μια υπηρεσία που παρουσιάζεται σαν ανεξάρτητη αρχή με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια την επιτροπή ανταγωνισμού.

Δανείζομαι απο το επίσημο Site της επιτροπής ανταγωνισμού τα παρακάτω ενδιαφέροντα:

“Η Επιτροπή Ανταγωνισμού (Ε.Α.) είναι θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και εγγυάται την εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού. H Eπιτροπή Ανταγωνισμού λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή και έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.
Γενικοί Στόχοι
Διατήρηση ή αποκατάσταση της υγιούς ανταγωνιστικής δομής της αγοράς
Προστασία των συμφερόντων του καταναλωτή
Οικονομική ανάπτυξη
Μέσα

Καταπολέμηση των πρακτικών που περιορίζουν ή νοθεύουν τον ανταγωνισμό και καταλήγουν σε βλάβη των καταναλωτών
Καταπολέμηση των φραγμών εισόδου στην αγορά, η οποία πρέπει να είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όλες τις επιχειρήσεις

Υγιής ανταγωνισμός σημαίνει:

Αύξηση της αποτελεσματικότητας, της παραγωγικότητας, των επενδύσεων, της έρευνας και ανάπτυξης και της καινοτομίας.
Μείωση των τιμών, βελτίωση της ποιότητας και του εύρους των παρεχομένων προϊόντων και υπηρεσιών, με επακόλουθα αφενός μεν τη διεύρυνση των επιλογών για τους καταναλωτές και την αύξηση της αγοραστικής τους δύναμης, αφετέρου δε την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας εν γένει… ”

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.epant.gr/content.php?Lang=gr&id=16

4 σχόλια:

  1. 42 μέρες είναι εξω στο κρύο και δεν έχει φάει τίποτα ..κάποτε πριν τον πνίξουν τα καρτέλ έδινε δουλειά σε 250 άτομα..Σήμερα παλέυει με τον θάνατο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. El Presidente,
    το θέμα αυτό με τον Θοδωρή Τενεζό, δεν το έχουμε ακούσει πουθενά. Όλα μα όλα τα μέσα το έχουν αποσιωπήσει. Και απορώ γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα Λευκούλαμ,μυαλό έχεις,εσύ γιατί νομίζεις δεν ακούγεται τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ξέσπασμα μιας 16χρονης για την απεργία του Θεόδωρου Τενέζου

    …Ομολογώ πως έχω συγκλονιστεί. Είμαι δεκαέξι χρονών και βρίσκομαι αντιμέτωπη με έναν κόσμο ο οποίος δεν σέβεται ούτε εμένα ούτε και τους μεγάλους. Βρίσκομαι θύμα μαζί με όλους τους άλλους έφηβους -και μη- σε μια κοινωνία, πολιτεία και κυβέρνηση που κυριολεκτικά δεν της “καίγεται καρφί”. Λυπάμαι για την κατάσταση αυτή. Λυπάμαι που βλέπω τον κόσμο που δεν θα ήθελα ποτέ να δω. Λυπάμαι που αντί να ζω το όνειρο ζω τον εφιάλτη. Και πιο πολύ λυπάμαι που οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης είναι άνθρωποι που υπήρξαν παιδιά σαν κι εμένα με όνειρα, ελπίδες, οράματα και στόχο ένα καλύτερο μέλλον.

    Η περίπτωση του Θεόδωρου Τενέζου δεν είναι η πρώτη και δυστυχώς δεν θα είναι και η τελευταία. Ο άνθρωπος αυτός αντιπροσωπεύει μια τεράστια ομάδα ανθρώπων με την ίδια μοίρα. Είναι απλά αυτός που με δύναμη ψυχής και πίστη φανερώνει και καταγγέλλει άφοβα πως τώρα πια δεν μπορεί να ΖΗΣΕΙ. Δεν μιλάμε για είδη πολυτελείας και πλεονεκτήματα αλλά για την έλλειψη βασικών και απαραίτητων πραγμάτων. Φαγητό, χρήματα, εργασία… Ποιός μπορεί να διανοηθεί πως στον 21ο αιώνα θα ζητούσαμε ΜΟΝΟ αυτά ? Ποιός μπορεί να διανοηθεί πως στον 21ο αιώνα κάποιος άνθρωπος θα κατέφευγε σε ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ για να διεκδικήσει αυτά τα απλά και ανθρώπινα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ? Ποιός μπορεί να διανοηθεί πως θα έπρεπε να φτάσει σε αυτό το ακραίο σημείο για να ΑΚΟΥΣΤΕΙ και να αντιμετωπιστεί με ΣΕΒΑΣΜΟ και ΑΝΘΡΩΠΙΑ ? Κανείς.

    Δεν έχει σημασία η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Δεν έχουν σημασία τα καρτέλ. Δεν έχει σημασία η στάση της κυβέρνησης. Έχει σημασία ότι ένας άνθρωπος προσπαθεί μόνος του να κάνει τη διαφορά. Προσπαθεί να αποκτήσει το δικαίωμα της ζωής που του στέρησαν κάποιοι βίαια και αδικαιολόγητα. Προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και να τραντάξει για μια ακόμη φορά την ελληνική κοινωνία που αλλεπάλληλα τον έχει απογοητεύσει. Που ΜΑΣ έχει απογοητεύσει.
    Δεν ξέρω πού θα καταλήξει όλο αυτό. Δεν ξέρω αν τελικά θα επέλθει η δικαιοσύνη. Και από όσα έχω ζήσει τα τελευταία δεκαέξι χρόνια της ζωής μου δεν μπορώ παρά να περιμένω τα χειρότερα. Ήδη έζησα τα χειρότερα πριν από λίγο καιρό με τον άδικο χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ήδη κατάλαβα προς τα πού βαδίζουμε, ήδη ένιωσα μέσα μου το αίμα να βράζει από μίσος, οργή, αγανάκτηση και απογοήτευση. Έίμαι δεκαέξι και έχω ήδη νιώσει, έχω ζήσει, πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Πραγματά για τα οποία ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ και θα ντρέπομαι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

    Αν θέλετε να ντρέπομαι “μεγάλοι” το καταφέρατε. Αν θέλετε να φοβάμαι, να εξαγριώνομαι, να ματώνω, το καταφέρατε και αυτό. Αν θέλατε να νιώθω περήφανη, αποτύχατε.
    ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ. ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

    Θοδωρή : ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΗ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλα πες το σε βλέπω κρατιέσαι...