Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΠΕΙΡΑΜΑ 4



ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΙΡΑΜΑ 3



ΚΑΠΟΤΑ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΙΡΑΜΑ 2



ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ!

ΠΕΙΡΑΜΑ 1




ΜΠΑΛΑΚΙ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

TECHTONIK DANCE





Το νεο ειδος νεανικου χορου που εχει εξαπλωθει σε ολο τον πλανητη!
Μου αρεσαν πολυ αυτα τα κλιπακια μονο και μονο επειδη γουσταρουν αυτο που κανουν!

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΕΝΕΖΟΣ



ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΕΝΕΖΟΣ - LIVE ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ: Στις 700.000 έφτασαν οι επισκέψεις αλλά κανείς δεν είναι εκεί..


Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, συνάνθρωποι, συμπατριώτες και όπως αλλιώς θα θέλατε να λέγεστε έχετε καταλάβει τι παίζεται στο κέντρο της Αθήνας, τι παίζεται στην Ελλάδα?
Απο την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ένας άνθρωπος έχει κατέβει στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Πατησίων 70, έχει στήσει μια σκηνή στο πεζοδρόμιο μέσα στο καταχείμωνο με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 0 και κάτω βαθμούς και εδώ και 2 βδομάδες σχεδόν δεν έχει βάλει μπουκιά στο στόμα του..
Ο Θοδωρής Τενέζος ξεκίνησε απεργία πείνας και όπως φαίνεται αποφάσισε να βάλει τέρμα στη ζωή του, απο αγανάκτηση και αηδία για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Στο κείμενο που μοιράζει ατον κόσμο είναι ξεκάθαρος:

“Τα μεγάλα συμφέροντα με την ανοχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκαλούν ακρίβεια, οικονομική ανασφάλεια, κλείσιμο των μικρομεσαίων, ανεργία και φτώχεια”

Και τα αιτήματα, ξεκάθαρα και αυτά, αλλαγή της επιτροπής αυτής τώρα, έρευνα του καρτέλ χάλυβα και προστασία των θυμάτων διαφόρων καρτέλ δηλαδή όλων μας!

Και αναρωτιέμαι δεν ανησυχήσαμε όταν είδαμε το υποτιθέμενο φρέσκο γάλα να πουλιέται προς 1,30 το λίτρο ανεξάρτητα απο την εταιρία και τη μάρκα, δεν ανησυχήσαμε όταν είδαμε την βενζίνη να φτάνει συντονισμένα στο 1,5 ευρώ, όταν είδαμε την ντομάτα σε όλους τους πάγκους της λαϊκής να έχει επίσης 1,5 ευρώ, τα εισιτήρια στα καράβια, ένα κάρο προϊόντα στο super market όπως το λάδι τα μακαρόνια τα παξιμάδια, δεν υπαρχει πια καμμιά διαφορά στις τιμές λές και όλα έχουν την ίδια ποιότητα και το ίδιο κόστος παραγωγής!

Η ποιότητα μάλλον λίγο πολύ είναι ίδια αφου τα πάντα είναι ήδη μεταλλαγμένα και ποτισμένα με επικίνδυνα χημικά στα οποία φυσικά οφείλεται και η αύξηση των θανάτων απο καρκίνο.

Μας σκοτώνουν αργά και σταθερά μια χούφτα έλεεινοί χτικιάρηδες για να ικανοποιήσουν την αρρωστημένη φιλοδοξία τους για περισσότερα λεφτά. Και κάτω απ’αυτούς μια στρατιά λαμόγια απ’αυτά που συναντάμε καθημερινά στις δημόσιες υπηρεσίες και σε άλλα ελεύθερα επαγγέλματα γιατροί, δικηγόροι, ταβερνιάρηδες, χασάπηδες..

Μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει μια απάντηση? Ενας άνθρωπος πρώην επιχειρηματίας, με μια υγειή επιχείρηση που πρόσφερε δουλειά σε πάνω απο 200 οικογένειες, κάνει απεργία πείνας που μετά απο τόσες μέρες σε τέτοιες συνθήκες κινδυνεύει πλέον η ζωή του.

Και η ερώτηση είναι απλή: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ? Εχει δεν έχει δίκιο ο Χριστανός δεν θάπρεπε να το έχουν περάσει σαν είδηση ακόμη και στα ψιλά? Εχει βουήξει το σύμπαν, πάνω απο 600.000 έχουν περάσει σε κάποιο απο τις δεκάδες να μην πω εκατοντάδες Web Sites που αναμεταδίδουν ζωντανά την εικόνα του Θοδωρή Τενέζου που λοιώνει μέρα με τη μέρα σε ένα πεζοδρόμιο..

Που είναι το Mega o Antenna to Alter o Alpha? Που είναι ο Sky και η καθημερινή? Που είναι ο Χατζηνικολάου, ο Ευαγγελάτος ο Τράγκας ο Κακαουνάκης όλοι αυτοί οι δημοσιογραφάρες που τους κάνουμε την τιμή να τους βλέπουμε και να τους ακούμε τόσα χρόνια?

Τι γίνεται θεωρούν ότι δεν αποτελεί είδηση? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ? Εσείς δεν λέγατε Κύριε Καραμανλή ότι νοιάζεστε για όλους τους Έλληνες Πολίτες? Να τώρα που ένας συνάνθρωπος μας καταγγέλει με στοιχεία μια υπηρεσία που παρουσιάζεται σαν ανεξάρτητη αρχή με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια την επιτροπή ανταγωνισμού.

Δανείζομαι απο το επίσημο Site της επιτροπής ανταγωνισμού τα παρακάτω ενδιαφέροντα:

“Η Επιτροπή Ανταγωνισμού (Ε.Α.) είναι θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και εγγυάται την εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού. H Eπιτροπή Ανταγωνισμού λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή και έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.
Γενικοί Στόχοι
Διατήρηση ή αποκατάσταση της υγιούς ανταγωνιστικής δομής της αγοράς
Προστασία των συμφερόντων του καταναλωτή
Οικονομική ανάπτυξη
Μέσα

Καταπολέμηση των πρακτικών που περιορίζουν ή νοθεύουν τον ανταγωνισμό και καταλήγουν σε βλάβη των καταναλωτών
Καταπολέμηση των φραγμών εισόδου στην αγορά, η οποία πρέπει να είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όλες τις επιχειρήσεις

Υγιής ανταγωνισμός σημαίνει:

Αύξηση της αποτελεσματικότητας, της παραγωγικότητας, των επενδύσεων, της έρευνας και ανάπτυξης και της καινοτομίας.
Μείωση των τιμών, βελτίωση της ποιότητας και του εύρους των παρεχομένων προϊόντων και υπηρεσιών, με επακόλουθα αφενός μεν τη διεύρυνση των επιλογών για τους καταναλωτές και την αύξηση της αγοραστικής τους δύναμης, αφετέρου δε την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας εν γένει… ”

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.epant.gr/content.php?Lang=gr&id=16

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΑΠΛΑ ΚΟΡΥΦΗ!



-Μπαμπά, μπαμπά στο σχολείο, με φωνάζουν μαφιόζο...
-Καλά, θα περάσω να το κανονίσω.
-Ωραία, κοίτα να φανεί σαν ατύχημα ε;


-Μαμά σήμερα που έκλεισα τα 16 μπορώ να φορέσω σουτιέν;
-Όχι Γιωργάκη.


Συζητούσαν δυο ξανθιές:
-Ρε συ Μαρία που παει το φως όταν το σβήνεις?
-Ξερω 'γω μωρε Σούλα, κρύβεται.
-Ναι, αλλα που παει και κρύβεται?
-Δεν ξερω. Άσε, θα πάω σπίτι να το σκεφτώ και θα σε πάρω τηλέφωνο να σου πω.
Μετα από μισή ώρα χτυπαέι το τηλέφωνο.
-Έλα εγώ είμαι, βρήκα που παει το φως όταν το σβήνουμε. Έρχομαι από εκεί να σου πω.
Πάει η Μαρία ξάνα στο σπίτι της Σούλας.
-Λοιπόν Σούλα, σβησε ολα τα φωτα.
-ΟΚ, τα εσβησα όλα.
-Ωραία, τώρα άνοιξε σιγά σιγά την πόρτα του ψυγείου...


Μια ξανθιά καθώς προχωρούσε βλέπει ένα μηχάνημα που έβγαζε coca cola, sprite... Βγάζει ένα κέρμα το ρίχνει, πέφτει μια coca cola. Μετά βγάζει άλλο ένα κέρμα, το ρίχνει και ξανά coca cola. Το έκανε συνέχεια μέχρι που είχε μαζευτεί κόσμος από πίσω γιαbνα πάρουν ένα αναψυκτικό. Οπότε ακούγεται μια φωνή:
- Αντε, τελείωνε πια!!
Και η ξανθιά όλο χαρά απαντάει:
- Ασε με τώρα που έχω ρέντα!!!!

Ένας τυφλός μπαίνει κατά λάθος σ' ένα μπαρ για γυναίκες.
Σκαρφαλώνει σ' ένα σκαμνί κι αφού παραγγείλει λέει, θεωρώντας ότι μιλάει στον μπάρμαν:
- Θέλεις να σου πω το τελευταίο ανέκδοτο για ξανθιές;
Απόλυτη ησυχία πέφτει ξαφνικά στο μπαρ και μια βαριά γυναικεία φωνή του λέει:
- Πριν πεις το αστείο σου, πρέπει να ξέρεις πέντε πράγματα:
1. Η μπαργούμαν είναι ξανθιά.
2. Η σερβιτόρα είναι ξανθιά.
3. Εγώ είμαι 1.80, 100 κιλά, ξανθιά, με μαύρη ζώνη στο καράτε.
4. Η γυναίκα που κάθεται δεξιά σου είναι ξανθιά και επαγγελματίας της άρσης βαρών.
5. Η γυναίκα στ' αριστερά σου είναι ξανθιά και μόλις αποφυλακίστηκε για φόνο.
Λοιπόν; Θέλεις ακόμη να το πεις το ανέκδοτο;
Και ο τυφλός:
- Ε, όχι! Αμα είναι να το εξηγήσω πέντε φορές.


Πάει ο Τοτός στην Αννούλα και λέει :
-Έλα σπίτι μου να ακούσουμε μουσική.
-Γιατί?
-Έλα μωρέ, και αν δεν σου αρέσει ντύνεσαι και φεύγεις...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΕ ΦΩΣ! λενε καποιοι bloggers ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!




O ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΑΣΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ...ΝΑ ΠΩς ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΠΙΑ...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ...


Pαγδαία αύξηση κρουσμάτων καρκίνου στην Πτολεμαΐδα


Οι τέσσερις ατμοηλεκτρικοί σταθμοί της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο της Πτολεμαΐδας είναι από τα πλέον ρυπογόνα εργοστάσια στη χώρα μας.

Το ελληνικό κράτος κωφεύει επί δεκαετίες στις διαμαρτυρίες των κατοίκων για περιορισμό της ρύπανσης.Ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα παρουσιάζουν αύξηση με γεωμετρική πρόοδο ανά δεκαετία.

Τη δεκαετία 1950-59, την περίοδο δηλαδή που άρχισε η κατασκευή των μονάδων, τα ποσοστά θανάτων εξαιτίας καρκίνου δεν ξεπερνούσαν το 14%.

Είκοσι χρόνια μετά έφτασε σχεδόν στο 21%.

Στην πενταετία 2000-2005 ξεπέρασε το 30%.

Η πορεία των θανάτων εξαιτίας των καρδιαγγειακών νοσημάτων το 1950 μετά βίας πλησίαζε το 3%.

Τη δεκαετία 1970-79 ξεπέρασε το 18% ενώ σήμερα κυμαίνεται περίπου στο 33%.

Η περιοχή της κεντροδυτικής Μακεδονίας πληρώνει αδιαμφισβήτητα την ανάπτυξη της χώρας με υψηλό κόστος ζωής.

Μία μη κυβερνητική οργάνωση, το ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα δικαιώματα του ανθρώπου αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή.
Το ίδρυμα κατέθεσε προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων κατά του ελληνικού κράτους και η επιτροπή απεφάνθη ότι επί δεκαετίες το κράτος δεν προέβλεψε τις βλαβερές συνέπειες στο περιβάλλον, ούτε ανέπτυξε στρατηγικές πρόληψης των κινδύνων για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Αν και η απόφαση δεν είναι δεσμευτική, εντείνει την πίεση προς το ελληνικό κράτος να προβεί σε ριζικές αλλαγές προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων μπορούν να προσφύγουν και μη κυβερνητικές και άλλες οργανώσεις, χωρίς να έχουν εξαντλήσει πρώτα όλα τα ένδικα μέσα της χώρας τους. Δεν απαιτείται ο φορέας που προσφεύγει να στοιχειοθετήσει ότι έχει έννομο συμφέρον.

Οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Ακρίνης Κοζάνης συνεχίζουν την κατάληψη των ταινιοδρόμων μεταφοράς λιγνίτη του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στον Άγιο Δημήτριο ζητώντας τη μετεγκατάσταση του οικισμού τους.

Όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι της περιοχής σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επ' αόριστον.

Σκάϊ.gr


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΟ AIR CONDITION ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΤΕΦΡΑ!

ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ!

Για την Αμαλία...







http://fakellaki.blogspot.com/

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

To Mood Radio έχει το δικό του Blog!



http://radiomood.blogspot.com


Μεγιές!

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Τι είναι η Ώρα της Γης

Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, καλούμε τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης. Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο.

Η Ώρα της Γης 2009 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.

Περισσότερες από 64 χώρες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2009. Αυτός ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά, καθώς οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πως μία τόσο απλή ενέργεια, όπως το να σβήσουν τα φώτα τους, μπορεί να έχει τόσο μεγάλη συμβολή στην έλευση της αλλαγής.

Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Ιστορία Εκφράσεων Νο1



Τον πήραν στο ψηλό

Παρόλη τη σκληρότητα και τον τρόμο που βασίλευαν στο Βυζάντιο, οι επαναστάσεις δεν ήταν σπάνιο φαινόμενο. Πολύ συχνά, ο καταπιεζόμενος λαός ξεσηκωνόταν, άρπαζε τσεκούρια και μαχαίρια κι έπεφτε πάνω στους δυνάστες του, που τους κατακρεουργούσε. Όταν μια λαϊκή εξέγερση πετύχαινε, οι επαναστάτες ανακήρυσσαν δικό τους βασιλιά, έδιωχναν τους παλιούς αξιωματούχους της Αυλής κι έβαζαν δικούς τους στη θέση τους. Στη «Βασιλεύουσα» υπήρχε -έξω από το Επταπύργιο- ένα μέρος που ονομαζόταν Ψηλό, όπως εξακολουθεί να λέγεται ακόμη και σήμερα. Κι αυτό, γιατί η τοποθεσία ήταν πάνω από τη θάλασσα, δηλαδή ήταν μέρος ψηλό. Στο σημείο αυτό, οι επαναστάτες έσερναν αλυσοδεμένους τους πρώην βασανιστές τους, τους κρεμούσαν σ' ένα δέντρο κι άρχιζαν να τους διαπομπεύουν με το χειρότερο τρόπο. Μικροί και μεγάλοι, περνούσαν μπρος από τον τιμωρούμενο και τον έφτυναν ή του έριχναν λεμονόκουπες κλπ. Ύστερα τον ξεκρεμούσαν κι έτσι δεμένο τον πετούσαν στη θάλασσα. Με τον ίδιο σχεδόν τρόπο, τιμώρησαν τη Μαρία Κομνηνή, την ωραία αλλά σκληρή αυτοκράτειρα του Βυζαντίου. Από το περιστατικό αυτό και από την ονομασία της τοποθεσίας που πήγαιναν τους τιμωρημένους βγήκε η φράση «τον πήραν στο ψηλό».



Πλήρωσε τα μαλλιά της κεφαλής του

Οι φόροι πριν από το 19ο αιώνα ήταν τόσοι πολλοί στην Ελλάδα, ώστε, όσοι δεν είχαν να πληρώσουν, έβγαιναν στο βουνό. Για τη φοβερή αυτή φορολογία, ο ιστορικός Χριστόφορος Άγγελος, γράφει τα εξής χαρακτηριστικά: «Οι επιβληθέντες φόροι ήσαν αναρίθμητοι, αλλά και άνισοι. Έκτος της δεκάτης, του εγγείου και της διακατοχής των ιδιοκτησιών, εκάστη οικογένεια κατέβαλε χωριστά φόρον καπνού (εστίας), δασμόν γάμου, δούλου και δούλης, καταλυμάτων, επαρχιακών εξόδων, καφτανίων, καρφοπετάλλων καί άλλων εκτάκτων. Ενώ δε ούτω βαρείς καθ' εαυτούς ήσαν οι επιβληθέντες φόροι, έτι βαρύτερους καί αφόρητους καθίστα ο τρόπος της εισπράξεως και η δυναστεία των αποστελλομένων προς τούτο υπαλλήλων ή εκμισθωτών. Φόρος ωσαύτως ετίθετο επί των ραγιάδων (υπόδουλος - τουρκ. raya) εκείνων οίτινες έτρεφον μακράν κόμην». Από το τελευταίο αυτό, έμεινε παροιμιώδης η φράση: «πλήρωσε τα μαλλιά της κεφαλής του».



Τον κόλλησε στον τοίχο

Κάποτε, στον καιρό του Ρωμανού του Διογένη, ένας από τους στρατηγούς του, ο Ιωάννης Δημαράς, βγήκε μια νύχτα στους δρόμους του Βυζαντίου μαζί με τη συντροφιά του και όσους διαβάτες έβλεπε μπροστά του, τους έπιανε μαζί με την παρέα του και τους κολλούσε στον τοίχο μ' ένα είδος ρετσινιού και πίσσας, που υπήρχαν σε κάθε γωνιά, για να φωτίζονται οι δρόμοι. Το... αστείο αυτό έκανε τόση εντύπωση την επόμενη το πρωί, ώστε από εκείνη την ημέρα όλοι οι άρχοντες της Κωνσταντινούπολης, έβγαιναν σχεδόν κάθε νύχτα στους δρόμους, για να βρουν κανέναν αργοπορημένο και να τον κολλήσουν στον τοίχο. Από τότε, έμεινε ως τα χρόνια μας η φράση «τον κόλλησε στον τοίχο», που τη λέμε συνήθως, όχι μονάχα όταν ένα άτομο αδικεί ένα άλλο, αλλά κι όταν ακόμη βάζουμε κάποιον αναιδή στη θέση που του αξίζει.



Του έβαλε τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι

Όλοι οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου, διατηρούσαν στα παλάτια τους νάνους, για να τους διασκεδάζουν στα συμπόσια τους. Οι «τζουτζέδες» αυτοί -όπως τους έλεγαν- ήταν σχεδόν παντοδύναμοι και μπορούσαν να καταδικάσουν σε θάνατο ή ν' ανεβάσουν στα ψηλότερα αξιώματα, όποιον ήθελαν: Οι αυτοκράτορες τους είχαν φοβερή αδυναμία και ποτέ δεν τους χαλούσαν το χατίρι, σε καμιά περίπτωση. Τους είχαν, ακόμη, ως μυστικοσυμβούλους και κατάσκοπους. Μόνον όταν έπεφταν σε βαρύ παράπτωμα τρεις φορές, τιμωρούνταν κι αυτοί με μια περίεργη τιμωρία. Τους έβαζαν τα δυο πόδια μέσα στο ίδιο υπόδημα και τους άφηναν να κυκλοφορούν, χοροπηδώντας. Η τιμωρία αυτή κρατούσε από τέσσερις μέχρι έξι μήνες. Στο τέλος, ο νάνος δεν μπορούσε να κρατήσει περισσότερο το αφάνταστο αυτό μαρτύριο και έπεφτε στα πόδια του αυτοκράτορα, για να του ζητήσει έλεος. Έτσι, έμεινε η φράση: «Μου έβαλε ή του έβαλε τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι».



Του μπήκαν ψύλλοι στ’ αφτιά

Οι Βυζαντινοί ήταν άφθαστοι να εφευρίσκουν πρωτότυπες τιμωρίες. Όταν έπιαναν κάποιον να κρυφακούει, του έριχναν ζεματιστό λάδι στ' αφτιά και τον κούφαιναν. Για τους «ωτακουστές» -όπως τους έλεγαν τότε αυτούς- ο αυτοκράτορας Ιουλιανός αισθανόταν φοβερή απέχθεια. Μπορούσε να συγχωρέσει έναν προδότη, αλλ’ ένα «ωτακουστή» ποτέ. Ο ίδιος έγραψε έναν ειδικό νόμο γι' αυτούς, ζητώντας να τιμωρούνται με μαρτυρικό θάνατο. Μα όταν τον έστειλε στη Σύγκλητο, για να τον εγκρίνει, εκείνη τον απέρριψε, γιατί θεώρησε ότι το αμάρτημα του «ωτακουστή» δεν ήταν και τόσο μεγάλο. Είπαν δηλαδή -οι Συγκλητικοί- ότι η περιέργεια είναι φυσική στον άνθρωπο και ότι αυτός που κρυφακούει, είναι, απλώς, περίεργος. Μπορεί να κάνει την κακή αυτή πράξη, αλλά χωρίς να το θέλει. Έτσι βρήκαν την ευκαιρία να καταργήσουν και το καυτό λάδι και ζήτησαν να τους επιβάλλεται μικρότερη ποινή. Ο Ιουλιανός θύμωσε, μα παραδέχτηκε να αλλάξουν το σύστημα της τιμωρίας με κάτι άλλο που, ενώ στην αρχή φάνηκε αστείο, όταν μπήκε σε εφαρμογή, αποδείχθηκε πως ήταν αφάνταστα τρομερό. Έβαζαν δηλαδή στ' αφτιά του ωτακουστή... ψύλλους! Τα ενοχλητικά ζωύφια, έμπαιναν βαθιά στο λαβύρινθο του αφτιού κι άρχιζαν να χοροπηδούν, προσπαθώντας να βρουν την έξοδο. Φυσικά, ο δυστυχισμένος που δοκίμαζε αυτή την τιμωρία, έφτανε πολλές φορές να τρελαθεί. Από τότε, ωστόσο, έμεινε η φράση: «του μπήκαν ψύλλοι στ' αφτιά».



Άλλου παπά ευαγγέλιο

Αυτή τη φράση την παίρνουμε από μια Κεφαλλονίτικη ιστορία. Κάποιος παπάς σε ένα χωριουδάκι της Κεφαλονιάς, αγράμματος, πήγε να λειτουργήσει σ' ένα άλλο χωριό, γιατί ο παπάς του χωριού είχε αρρωστήσει για πολύν καιρό. Ο παπάς όμως, στο δικό του Ευαγγέλιο, μια και ήταν αγράμματος, είχε βάλει δικά του σημάδια κι έτσι κατάφερνε να το λέει. Εδώ όμως, στο ξένο Ευαγγέλιο, δεν υπήρχαν τα σημάδια, γιατί ο παπάς αυτού του χωριού δεν τα είχε ανάγκη, μια και ήταν μορφωμένος. Άρχισε, λοιπόν, ο καλός μας, να λέει το Ευαγγέλιο που λέγεται την Κυριακή του Ασώτου. Τότε κάποιος από το εκκλησίασμα του φώναξε! «Τι μας ψέλνεις εκεί παπά; Αυτό δεν είναι το σημερινό Ευαγγέλιο...». - Εμ. Τι να κάνω; απάντησε αυτός. «Αυτό είναι άλλου παπά – Ευαγγέλιο». Και από τότε έμεινε η φράση!



Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας

Ξέχωρα από τον άνθρωπο, ο λαγός έχει και έναν άλλον εχθρό, την κουκουβάγια. Και οι διαφορές τους είναι ενοικιοστασιακές. Η κουκουβάγια φτιάχνει τη φωλιά της συνήθως στα χαλάσματα των σπιτιών, ανάμεσα σε λιθιές, σε ακατοίκητα καλύβια. Όταν, όμως, ζει στο δάσος, σπίτια δεν υπάρχουν κι έτσι δε διστάζει να κάνει με το ζόρι έξωση στο λαγό. Σταμπάρει τη φωλιά του λαγού και σε κατάλληλη ευκαιρία ορμάει, σκοτώνει το λαγουδάκι ή τα λαγουδάκια με το ράμφος και τα νύχια της και κάθεται αυτή στο έτοιμο σπίτι. Όταν οι κυνηγοί, όμως, φτάσουν ακολουθώντας τ' αχνάρια του λαγού ή με τη βοήθεια του σκυλιού τους, μπροστά στη φωλιά του λαγού, τότε αντικρίζουν στη «μπούκα» δυο πελώρια γυαλιστερά μάτια, τα μάτια όχι του λαγού, αλλά της κουκουβάγιας. Αυτό που κάνει όμως, η κουκουβάγια στο λαγό, φαίνεται ότι το κάνει και ο κούκος στην κουκουβάγια. Λέγεται ότι «o κούκος μέλλων να γεννήση τα ωά του, διευθύνει με ταχυτάτην πτήσιν εις φωλεάν γλαυκός, ήτις, τυφλώττουσα προς το ημερινόν ηλιακόν φως, γίνεται περίφοβος εις την αιφνιδίαν προσβολήν του κούκου και παραχωρεί την φωλεάν της. Τότε ο κούκος κυλίων και εκβάλλων εν των ωών εκείνης, γεννά και αντικαθίστησι τα ιδικά του. Ή γλαύξ μετά την επιστροφήν αυτής επωάζει αυτά, ο δε κούκος με την αυτήν ταχύτητα διώκει την γλαύκα εκάστοτε και τρέφει τα νεογνά του, μέχρις ου πτερυγίσωσι και τον ακολουθήσωσιν». Γι' αυτό και οι αρχαίοι είχαν μια σχετική παροιμία: «Άλλο γλαύξ, άλλο κορώνη φθέγγεται». Καθώς , επίσης, και αυτή που μεταχειρίζονται ακόμη σε πολλά μέρη της πατρίδας μας: «Άλλο το κούμπαλο κι άλλο το δαμάσκηνο».



Αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας

Φράση που μας την έκανε πιο γνωστή και από τότε έμεινε, ο Γέρος του Μωριά Θ. Κολοκοτρώνης. Λεγόταν, κυρίως, στους μύλους και στις βρύσες, που περίμεναν με τη σειρά τους να αλέσουν ή να πάρουν ένα σταμνί νερό. Έτσι, όταν έβλεπαν κανέναν παπά να θέλει να μην τηρήσει τη σειρά, του λέγανε τη φράση αυτή.



Αναγκαίον κακό

Τη φράση αυτή τη βρίσκουμε για πρώτη φορά σ' ένα στίχο του Μένανδρου (342-291 π.Χ.),που μιλάει για το γάμο. Ο ποιητής γράφει ότι ο γάμος «...εάν τις την Αλήθειαν σκοπή, κακόν μεν εστίν, άλλ' αναγκαίον κακόν». Δηλαδή: Εάν θέλουμε να το εξετάσουμε στο φως της αλήθειας, ο γάμος είναι μεν ένα κακό, αλλά «αναγκαίον κακόν». Σ' ένα άλλο απόσπασμα του Μένανδρου διαβάζουμε -ίσως για παρηγοριά για τα παραπάνω- την εξής περικοπή: «Πάντων ιατρός των αναγκαίων κακών χρόνος εστίν». Επίσης: «αθάνατον εστί κακόν αναγκαίον γυνή». Δηλαδή, η γυναίκα είναι το αιώνιο αναγκαίο κακό. (Φιλήμονος αδήλων, απόσπ. 103 (Meineke).



Από μεθυσμένο και τρελό μαθαίνεις την αλήθεια

Ο Ευστάθιος γράφοντας: «Οίνος γαρ φασί και αλήθεια» (740, 14) είχε βέβαια υπόψη του και τις αρχαίες παροιμίες: «οίνος και αλήθεια» και «ανδρός δ' οίνος έδειξε νόον» (Αλκαίου, Απόστ. 53 [έκδ. Βerg], Αθηναίος, 37 Ρ). Πιο σύγχρονος ο Μιχαήλ Ψελλός γράφει: «από σαλού και μεθυστού την αλήθειαν άκουε» (Μ. Ψελλού Επιρρήματα των ανθρώπων - Ν. Πολίτη, Παροιμ. 1,6, αρ. II). Σήμερα τη συναντάμε και με τον τύπο: «από ζουρλό και μεθυστή μαθαίνεις την αλήθεια», ή: «δος κρασί να βγ' η αλήθεια» (Ι. Βερέττα, Συλλογή παροιμιών, σ. 21, αρ. 9.1. Βενιζέλου, Παροιμίες Δημώδεις, σ. 62, αρ. 138 και 150, αρ. 8. Δ. Καμπούρογλου, Ιστορία των Αθηναίων, 1,311,339).



Καβάλησε το καλάμι

Είναι μια έκφραση που ίσως προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα. Πάντως οι Σπαρτιάτες την έλεγαν, για να πειράξουν τον Αγησίλαο. Και να η ιστορία: Ο Αγησίλαος αγαπούσε υπερβολικά τα παιδιά του. Λέγεται ότι, όταν αυτά ήταν μικρά, έπαιζε μαζί τους μέσα στο σπίτι, καβαλώντας, σαν σε άλογο, ένα καλάμι. Κάποια μέρα όμως, τον είδε ένας φίλος του σ' αυτή τη στάση. Ο Αγησίλαος τον παρακάλεσε να μην κάνει λόγο σε κανέναν, πριν γίνει κι αυτός πατέρας και νιώσει τι θα πει να παίζεις με τα παιδιά σου. Αλλά εκείνος δεν κράτησε το λόγο του και το είπε και σε άλλους, για να διαδοθεί σιγά - σιγά ο λόγος σε όλους και να φτάσει στις μέρες μας και το λέμε, όταν θέλουμε να πούμε για κάποιον ότι πήραν τα μυαλά του αέρα. Βέβαια, στην πάροδο των χρόνων άλλαξε η ερμηνεία του. Αυτό συμβαίνει και σε πάρα πολλές άλλες παροιμιώδεις εκφράσεις.



Και οι τοίχοι έχουν αφτιά

Από τα αρχαιότατα χρόνια και ως το Μεσαίωνα, η άμυνα μιας χώρας εναντίον των επιδρομέων, ήταν, κυρίως, τα τείχη που την κύκλωναν. Τα τείχη αυτά χτιζόντουσαν, συνήθως, με τη βοήθεια των σκλάβων και των αιχμαλώτων που συλλαμβάνονταν στις μάχες. Οι μηχανικοί, όμως, ανήκαν απαραίτητα στο στενό περιβάλλον του άρχοντα ή του βασιλιά, που κυβερνούσε τη χώρα. Τέτοιοι πασίγνωστοι μηχανικοί, ήταν ο Αθηναίος Αριστόβουλος -ένας από αυτούς που έχτισαν τα μεγάλα τείχη του Πειραιά- ο Λαύσακος, που ήταν στενός φίλος του Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και ο Ναρσής, που υπηρετούσε κοντά στο Λέοντα το Σγουρό. Όταν ο τελευταίος, κυνηγημένος από τους Φράγκους κλείστηκε στον Ακροκόρινθο, ο Ναρσής του πρότεινε ένα σχέδιο φρουρίου, που έγινε αμέσως δεκτό. Το χτίσιμο του κράτησε ολόκληρο χρόνο κι όταν τέλειωσε, αποδείχτηκε πράγματι πως ήταν απόρθητο. Στα τείχη του φρουρίου ο Ναρσής έκανε και μια καινοτομία εκπληκτική για την εποχή του. Σε ορισμένα σημεία, τοποθέτησε μερικούς μυστικούς σωλήνες από κεραμόχωμα, που έφταναν, χωρίς να φαίνονται, ως κάτω στα υπόγεια, τα οποία χρησίμευαν για φυλακές. Όταν κανείς, λοιπόν, βρισκόταν πάνω στις επάλξεις του πύργου, από κει ψηλά μπορούσε ν’ ακούσει από μέσα από τους σωλήνες, ό,τι λεγόταν από τους αιχμαλώτους, που ήταν κλεισμένοι εκεί. Ήταν, να πούμε, ένα είδος «μικρόφωνου» της εποχής του. Τότε όμως τα έλεγαν «ωτία». Τη φράση αυτή τη βρίσκουμε ακόμα στην όπερα του Μπετόβεν «Φιντέλιο». Εκεί υπάρχει το τραγούδι των φυλακισμένων που τελειώνει με τη φράση: «Έχουν και οι τοίχοι αφτιά». Και ο λόγος - η φράση αυτή έμεινε παροιμιώδης από το εξής περιστατικό: Σ’ ένα από τα μουσικά απογευματινά που έδινε η βασίλισσα Αμαλία, σύζυγος του Όθωνα, έπαιξε πιάνο και τραγούδησε η ανιψιά του Κωλέττη, που είχε σπουδάσει στην Ευρώπη. Τελειώνοντας, λοιπόν, το τραγούδι με τη φράση «έχουνε και οι τοίχοι αφτιά», οι αντιοθωνικοί βρήκαν την ευκαιρία να διαδώσουν τη φράση αυτή σαν σύνθημα, λέγοντας, συγχρόνως, να φυλάγονται από τους κατασκόπους των Βαυαρών. Μια άλλη εκδοχή, πολύ παλιότερη λέει ότι: «Ο Βύζας που έχτισε το Βυζάντιο ανήγειρε και τείχη που είχαν μια αξιοθαύμαστη ιδιότητα. Αν κάποτε μια σάλπιγγα ή φωνή ανθρώπου ή ζώου ακουγόταν, αμέσως ο ήχος αυτός μεταβιβαζόταν στον αμέσως επόμενο πύργο και ούτω καθεξής. Αλλά και ο ένας από τους εφτά πύργους του Βύζα ονομαζόταν πύργος του Ηρακλή και έκανε ακουστά τα μυστικά των εχθρών, που ήταν έξω από τα τείχη και τα μετέδινε στους πολιορκούμενους.



Κάθομαι στ’ αγκάθια

Όταν στα 1204 οι Φράγκοι Σταυροφόροι -μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης- ήρθαν να κυριέψουν το Μωρία με το Γοδεφρείδο Βιλλαρδουίνο, πολλούς κόπους και θυσίες, κατόρθωσαν, ύστερα από σαρανταένα χρόνια, να πολιορκήσουν τη Μονεμβασία, που έμενε η τελευταία ακυρίευτη, ακόμη, πολιτεία από το βασίλειο του Μωρία. Οι πολιορκημένοι όμως άντεχαν παλικαρίσια και, παρ’ όλες τις προσπάθειες τους, οι Φράγκοι δεν κατόρθωναν να μπουν και να καταλάβουν το κάστρο της. Μερικοί απ’ αυτούς τότε -κάπου τριακόσιοι- αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τους συντρόφους τους και να φύγουν, γιατί είχαν βαρεθεί το μάταιο αγώνα τους. Αυτό, όμως, θεωρήθηκε προδοσία κι ένας Φράγκος ανώτερος αξιωματικός -ο Ραούλ Πίζος- τους συνέλαβε όλους και τους τιμώρησε μ' ένα πολύ αυστηρό όσο και παράξενο τρόπο: Τους έγδυσε και τους κάθισε πάνω σε μυτερά αγκάθια. Όταν ο Βιλλαρδουίνος έμαθε την απάνθρωπη τιμωρία των στρατιωτών του, διέταξε τους άλλους αξιωματικούς να τον πιάσουν και να τον τιμωρήσουν με τον ίδιο τρόπο. Οι στρατιώτες που ήθελαν να φύγουν, εκτίμησαν την πράξη αυτή του αρχηγού τους κι έμειναν. Από το γεγονός αυτό, παρέμεινε ως τα χρόνια μας η φράση: «κάθουμε σε αγκάθια» που τη λέμε συνήθως, όταν μας βασανίζει κάτι.



Κάνει την πάπια

Στη βυζαντινή εποχή, αυτός που κρατούσε τα κλειδιά του παλατιού -ο κλειδοκράτορας δηλαδή- ονομάζονταν Παπίας. «Ο Παπίας με τα του Εταιριάρχου αυτοπροσώπως ήνοιγον και έκλειον απάσας τάς εις το παλάτιον εισόδους». Τώρα για ποιο λόγο τον έλεγαν έτσι, παραμένει άγνωστο. Ωστόσο με τον καιρό, το όνομα αυτό έγινε τιμητικός τίτλος, που δινόταν σε διάφορους έμπιστους αυλικούς. Ο Πάπιας είχε το δικαίωμα να παρακάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον αυτοκράτορα, να κουβεντιάζει μαζί του και να διασκεδάζει στα συμπόσια του. Κάποτε -όταν αυτοκράτορας ήταν ο Βασίλειος Β'- Παπίας του παλατιού έγινε ο Ιωάννης Χανδρι-νός, άνθρωπος με σκληρά αισθήματα, ύπουλος και ψεύτης. Από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα κλειδοκράτορα, άρχισε να διαβάλει τους πάντες -ακόμη και τον αδελφό του Συμεώνα- στον αυτοκράτορα. Έτσι, κατάντησε να γίνει το φόβητρο όλων. Όταν κανείς του παραπονιόταν πως τον αδίκησε, ο Χανδρινός προσποιούταν τον έκπληκτο και τα μάτια του ...βούρκωναν υποκριτικά. - «Είσαι ο καλύτερος μου φίλος, του έλεγε. Πώς μπορούσα να πω εναντίον σου στον αυτοκράτορα;». Η διπροσωπία του αυτή έμεινε κλασική στο Βυζάντιο. Γι' αυτό, από τότε, όταν κανείς πιανόταν να λέει κανένα ψέμα στη συντροφιά του ή να προσποιείται τον ανήξερο, οι φίλοι του του έλεγαν ειρωνικά: «Ποιείς τον Παπίαν»... Φράση που έμεινε ως τα χρόνια μας με μια μικρή παραλλαγή.



Καρφί δεν του καίγεται

Όσο οι Τούρκοι έζωναν στενότερα την Κωνσταντινούπολη, τόσο οι Βυζαντινοί πρόσεχαν και οχύρωναν την Πελοπόννησο, για να την έχουν σαν καταφύγιο. Όταν ήρθε να καλογερέψει εδώ ο αυτοκράτορας Ιωάννης Καντακουζηνός, περιγράφει το Μυστρά «Σκυθίας ερημότερον». Οι επιδρομές των Σαρακηνών, οι πόλεμοι των Ελλήνων με τους Φράγκους της Αχαΐας και η αιώνια φαγωμάρα των τοπικών αρχόντων, είχαν καταστρέψει ολότελα τον τόπο. Κανείς δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι του ούτε μέρα ούτε νύχτα, χωρίς να βαστά όπλα. Οι Παλαιολόγοι έβαλαν τάξη, ειρήνεψαν τα μέρη και με το Μυστρά, που έφτασε να ’χει σαράντα χιλιάδες κάτοικους, ζωντάνεψαν τον ελληνισμό εκείνους τους χρόνους. Παρ όλ' αυτά ολόκληρη η Πελοπόννησος κι ο Μυστράς μαζί, λίγο έλειψε να επαναστατήσουν, όταν τη θέση του γενικού τοποτηρητή πήρε ο Δημήτριος Παντεχνής, άνθρωπος που παρίστανε το θαυματοποιό. Πραγματικά, ο Παντεχνής φαίνεται πως γνώριζε την τέχνη του ταχυδακτυλουργού, γιατί πολλοί σύγχρονοι του αναφέρουν πως έκανε καταπληκτικά πράγματα. Κι ένα απ' όλα είναι, ότι εξαφάνιζε νομίσματα και χρυσαφικά μόλις τ άγγιζε και κατηγορούσε κατόπιν τους άλλους για κλέφτες. Επειδή έκανε πολλά τέτοια, ο λαός αποφάσισε να τον τιμωρήσει με την ποινή της παραμόρφωσης. Δηλαδή, μ ένα πυρακτωμένο καρφί, έκαναν στο πρόσωπο του τιμωρούμενου διάφορα σημάδια. Το καρφί, όμως, που έφεραν για να παραμορφώσουν τον Παντεχνή, παρόλο που το έβαλαν σε δυνατή φωτιά και το άφησαν εκεί πολλή ώρα, παρέμεινε τελείως κρύο. Το παράξενο αυτό φαινόμενο τόσο πολύ τρόμαξε το πλήθος, ώστε τον παράτησε κι έφυγε λέγοντας «το καρφί δεν του καίγεται», για να μείνει από τότε η παροιμιώδης φράση: «Καρφί δεν του καίγεται», που στην επέκταση της τη λέμε και για τα άτομα εκείνα που αδιαφορούν για τον πλησίον τους.



Κροκοδείλια δάκρυα

Ο κροκόδειλος όταν θέλει να ξεγελάσει το θύμα του, κρύβεται πίσω από κανένα βράχο ή δέντρο κι αρχίζει να βγάζει κάτι παράξενους ήχους, που μοιάζουν καταπληκτικά με κλάμα μωρού παιδιού. Συγχρόνως -ίσως από την προσπάθεια που βάζει για να... κλάψει- τρέχουν από τα μάτια του άφθονα και χοντρά δάκρυα. Έτσι, αυτοί που τον ακούν, νομίζουν ότι πρόκειται για κανένα παιδάκι που χάθηκε και τρέχουν να το βοηθήσουν... Ο κροκόδειλος επιτίθεται τότε, ξαφνικά και κάνει τη δουλειά του. Στην αρχαία Ελλάδα ο κροκόδειλος ήταν άγνωστος. Οι Φοίνικες, όμως, έμποροι, που έφταναν στα λιμάνια της Κορίνθου και του Πειραιά, μιλούσαν συχνά για τα διάφορα εξωτικά ζώα, τα πουλιά και τα ερπετά της πατρίδας τους, που άφηναν κατάπληκτους τους ανίδεους Έλληνες και τους γέμιζαν με τρόμο και θαυμασμό. Φαίνεται ωστόσο, ότι ο κροκόδειλος τους έκανε περισσότερη εντύπωση, κυρίως με το ψευτοκλάμα του, αφού ένας νεαρός ποιητής, ο Φερεκίδης, έγραψε κάποτε το παρακάτω επίγραμμα: «Εάν η γη ήθελε να συλλάβει εκ των δακρύων της γυναικός, εκάστη ρανίς των θα εγέννα κροκόδειλον». Παρόλο, λοιπόν, που στην Ελλάδα δεν υπήρχαν κροκόδειλοι, τα «κροκοδείλια δάκρυα», που λέμε σήμερα γι' αυτούς που ψευτοκλαίνε, είναι φράση καθαρά αρχαία ελληνική.



Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα

Στα 1830, σ' ένα χωριουδάκι της Κυνουρίας, στο Άστρος, παρουσιάστηκε ένας περίεργος άνθρωπος, που άρχισε να διαδίδει επίμονα ότι ήταν ο... Άγιος Παντελεήμονας, που ήρθε να σώσει τον κόσμο από τις διάφορες αρρώστιες, που τον μάστιζαν. Όπως ξέρουμε όλοι μας σχεδόν, ο πραγματικός Άγιος Παντελεήμονας είναι ο προστάτης των ανάπηρων και οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι γιατρεύει, εκτός από τις άλλες παθήσεις και τις παραμορφώσεις του σώματος, καθώς και τους τυφλούς. Ο άγνωστος, ωστόσο, του Άστρους δεν έκανε το παραμικρό θαύμα. Επειδή, όμως, δεν ενοχλούσε κανέναν με την παρουσία, τον άφηναν να λέει ό,τι θέλει. Παρ όλ' αυτά, η φήμη πως στο όμορφο χωριό της Κυνουρίας παρουσιάστηκε ο Άγιος Παντελεήμονας, απλώθηκε γρήγορα σε όλη την τότε Ελλάδα. Όπως ήταν επόμενο, όσοι έπασχαν από τα μάτια τους, τ’ αφτιά τους, τα πόδια τους και από ένα σωρό άλλες ασθένειες, παράτησαν τα σπίτια τους και τις δουλειές τους και ξεκίνησαν να πάνε στο Άστρος, με την ελπίδα ότι θα γίνουν καλά. Κι ήταν τόσοι πολλοί αυτοί οι ανάπηροι, ώστε από τα διάφορα χωριά που περνούσαν, έλεγαν οι άλλοι που τους έβλεπαν: «Κουτσοί, στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα».



Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε

Ο λαός βλέπει και κρίνει. Βλέπει τα πάντα που περνούν μπροστά από τα μάτια του. Παρακολουθεί όλες τις σκηνές του κοινωνικού βίου, αδιαφορώντας αν τα πρόσωπα των σκηνών αυτών είναι άνθρωποι ή ζώα. Κουνάει το κεφάλι του, χαμογελάει και κάπου - κάπου κάτι λέει. Αυτό που λέει, είναι η παροιμία, είναι παροιμιώδης έκφραση. Βλέπει τώρα το συμπέθερό του το Σταμάτη, που τρέχει δεξιά και αριστερά, ψάχνοντας να βρει το γάιδαρο του. Ο γερο - θυμόσοφος, που κάθεται κάτω στον ίσκιο μιας βελανιδιάς, είχε προσέξει, ότι ο Σταμάτης ο συμπέθερός του, είχε ξεσαμαρώσει το γάιδαρο, ότι του έβαλε σ ένα κουρούπι πίτουρο, σ ένα άλλο νερό και έφυγε αφήνοντας τον εκεί. Ο γέρος, όμως, είχε παρατηρήσει και κάτι άλλο: ότι το ζώο ήταν λυτό, ότι ανέμιζε την ουρά του, και ότι, άμα η μουργέλα (αλογόμυγα) του χώθηκε στο ρουθούνι, άρχισε τις κλοτσιές και το έβαλε στα πόδια. Και την ώρα που ο απελπισμένος Σταμάτης ζυγώνει το γέρο και τον ρωτάει: - Μπας και είδες, συμπέθερε, κατά πού έκανε ο γάιδαρος μου; Ο γέρος, αντί για άλλη απάντηση, του λέει και μάλιστα έμμετρα: - «Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρεύε!...».



Κάθε κατεργάρης στον μπάγκο του

Στα παλιά τα χρόνια, για να ταξιδέψεις στη θάλασσα έπρεπε να ’χεις πολύ κουράγιο, γιατί σ’ όλα τα πέλαγα αλώνιζαν κουρσάρικα καράβια. Οι μηχανές ήταν ακόμα άγνωστες και τα πλοία αρμένιζαν με τα πανιά ή με τα κουπιά. Φαντάζεστε τι πλήρωμα θα ’χανε τα κουρσάρικα καράβια! Οι κωπηλάτες, οι περισσότεροι ήταν συνήθως κατάδικοι (άνθρωποι των κάτεργων - δηλ. πλοίο που δούλευαν οι κατάδικοι), με σκοτεινό παρελθόν, (απ’ εδώ και η λέξη κατεργάρης = άνθρωπος χωρίς εμπιστοσύνη κλπ.). Όταν, λοιπόν, ο αέρας έπεφτε και το καράβι έπρεπε να συνεχίσει το δρόμο του, μια φωνή δυνατή ξεσήκωνε απ' το ξαπόσταμά τους, τους ανθρώπους αυτούς: «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του». Ήταν η διαταγή να καθίσουν και πάλι στα κουπιά, στους μακρινούς ξύλινους μπάγκους ή πάγκους (από το Ιταλικό ρanco)! Υπήρχαν, επίσης, πλοία την εποχή εκείνη, που ονομαζόντουσαν «κάτεργα» (πλεούμενες φυλακές). Έτσι, το πλήρωμα αυτών των πλοίων λεγόταν «κατεργάρηδες».

MHXANH Vs ΑΝΘΡΩΠΟΣ



Να γιατι πεινουν οι Ξυλοκοποι...και φωναζουν ολοι για οικονομικη κριση...τεχνολογικος πολεμος και τραπεζικη η κριση μας και οσο βαδιζουμε πιο ζορικα τα πραγματα!

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Προβλέψεις που έγιναν



«'Ο,τι ήταν δυνατόν να εφευρεθεί, έχει ήδη εφευρεθεί».
Charles Duell, Διευθυντής της υπηρεσίας ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ, 1899.

«Οι μετοχές έφτασαν σε ένα σταθερό ύψος που φαίνεται να είναι ένα μόνιμο πλατό"
Irving Fisher, καθηγητής οικονομικών, Yale University, 1929, λίγο πριν από το κραχ των χρηματιστηρίων..

«O Mozart και ο Beethoven είναι ξεπερασμένοι και ξεχάστηκαν ήδη μόλις πέθαναν».
'Αγνωστος μουσικοκριτικός σε άρθρο του σε εφημερίδα της Βιέννης το 1830.

«Ποτέ δεν θα έχουμε αρκετά αυτοκίνητα για να γεμίσουμε αυτούς τους δρόμους».
Charles Scott, συγκοινωνιολόγος, στη δεκαετία του 1940 για τις λεωφόρους του Los Angeles.

«Δεν μας αρέσει αυτός ο ήχος και η μουσική κιθάρας δεν έχει έτσι κι αλλιώς ζήτηση στον κόσμο».
Απορριπτική απάντηση της εταιρίας δίσκων DECCA στους Beatles το 1962.

«Το κουτί που παίζει ασύρματα μουσική, δεν φαίνεται να έχει εμπορική αξία.
Ποιος θα πλήρωνε για μηνύματα που στέλνονται στον αέρα;»
Ο David Sarnoff στη δεκαετία του 1920, όταν του ζητήθηκε να συμμετάσχει
σε εταιρία κατασκευής ραδιοφώνων.

«Δεν είναι δυνατόν να πετάξουν μηχανές με μεγαλύτερο βάρος από τον αέρα»
Ο William Thomson, αργότερα λόρδος Kelvin, πρόεδρος της Royal Society, το έτος 1895.

«Δεν βλέπω απολύτως κανένα λόγο να χρειάζεται κάποιος ένα υπολογιστή στο σπίτι του».
Ken Olson, Ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας Digital Equipment, 1977.

«Ποιος μπορεί να ενδιαφέρεται να ακούει τους ηθοποιούς να μιλάνε;»
H.M.Warner, της εταιρίας Warner Brothers, 1927, οπαδός του βωβού κινηματογράφου.

«Θάλασσα, παντού θάλασσα!»,
Ο Vasco Nunez de Balboa (1475-1519) ανακάλυψε τον Ειρηνικό Ωκεανό και δεν το κατάλαβε ...
Έφτασε το 1513 σε ακτή του σημερινού Παναμά στην Κεντρική Αμερική και, αφήνοντας πίσω
τους συνταξιδιώτες του, προχώρησε στην ξηρά δυτικά για να βρει κάποια από τις γνωστές πόλεις των Ινδιών. Όταν επέστρεψε αρκετές εβδομάδες αργότερα δήλωσε απογοητευμένος στους αναμένοντας φίλους του ότι δεν βρήκε τις Ινδίες παρά «Θάλασσα, παντού θάλασσα».

«Ναι, αλλά πού μπορεί να χρησιμεύσει αυτό το πράγμα;»
'Ενας τεχνικός της IBM για τον πρώτο μικροεπεξεργαστή,1968.

«Δεν θα υπάρξουν ποτέ πάνω από 1000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη, δεν θα βρεθούν τόσοι σωφέρ
να τα οδηγήσουν».
Ο υπεύθυνος τύπου της εταιρίας Daimler Benz, κατασκευάστριας των αυτοκινήτων Mercedes, το έτος 1928.

«Γεωτρήσεις για πετρέλαιο; Εννοείς να κάνουμε τρύπες στη γη για να βρούμε πετρέλαιο; Είσαι τρελός!». Γεωτρυπανιστές το έτος 1859, όταν τους ζητήθηκε να κάνουν γεωτρήσεις για πετρέλαιο αντί για νερό.

«Οι θεωρίες του Pasteur για τα μικρόβια είναι γελοίες φαντασιώσεις».
Pierre Pachet, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Toulouse, 1872.


«... όσα βιβλία κι αν τυπωθούν, η καλλιτεχνική γραφή δεν θα υποχωρήσει ποτέ,
γιατί τα έντυπα βιβλία δεν θα μπορέσουν να συναγωνιστούν σε ποιότητα τα χειρόγραφα ...»
Τζιοβάνι Τριτέμιο (1492), λίγο μετά την εφεύρεση της τυπογραφίας.

«Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να πάει ποτέ άνθρωπος στο φεγγάρι, είναι πολύ δύσκολο».
Richard Wooly, Βρετανός αστρονόμος, 1957.

«640 KB RAM είναι αρκετά για όλες τις εφαρμογές».
Bill Gates, Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Microsoft, 1981.

«Αυτή η συσκευή έχει τόσες ελλείψεις ώστε πρέπει να θεωρείται ακατάλληλη ως μέσο επικοινωνίας.
Αυτό το πράγμα δεν έχει καμία αξία!»
Η εταιρία συμβούλων Western Union Finance Services, 1876.

«Οι υπολογιστές δεν θα ζυγίζουν στο μέλλον πάνω από 1,5 τόνο»
Το περιοδικό Popular Mechanics, το 1949, στις προβλέψεις του για την εξέλιξη της τεχνολογίας.

«Τα αεροπλάνα είναι ενδιαφέροντα παιχνίδα, αλλά δεν έχουν στρατιωτική σημασία»
Στρατάρχης Ferdinand Foch, 1917, καθηγητής στρατηγικής, Ecole Superieure de Guerre.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ!



ΕΠΙΣΗΣ NO COMMENTS!

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Μουαχαχαχα




ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΚΟΙΤΑΜΕ! :P

Σύγχρονο Ελληνικό Λεξικό της νεολαίας



Πήρα fax : Tο κατάλαβα

Μπάρκουλης είσαι; : Είσαι τρελλός

Βυσματώθηκα : Έχω πολύ δουλειά

Ποδανά : Διάλεκτος των νέων (ανάποδα)

Η goa : Η rave γκόμενα

Έφαγα ήττα : Έπαθα σοκ

Στην πίπα σου : Βούλωστο

Την είδα Σορίν Ματέι : Έγινα πολύ κακός

Μάτσας : Προδότης

Με έδωσες : Με πρόδωσες

Pamela : Η γυναίκα με το μεγάλο μπαλκόνι

Κόντρα πλακέ : Η γυναίκα με το μικρό μπαλκόνι

Σοβάτισμα : Ο αυνανισμός (πεοπαλινδρόμηση η εκ της χειρός εξαναγκαζόμενη)

Τον σακουλιάσανε : Τον πιάσανε, τον συλλάβανε

Έφαγα φλάς : Μου ήρθε ξαφνικά

Κουκουρούκου : Δεν μπορούμε να Συνεννοηθούμε

Τα πήρα στο κρανίο : Νευρίασα

Μαδομούνι γίνετε : Τσακώνονται γκόμενες

Στην ψύχρα : Στα ίσια, κατάμουτρα

Χιόνι : Ασταθής χαρακτήρας

Ο ακάλυπτος : Ο καραφλός

Φλάσαρα : Μου ήρθε απότομα

Κατέβασα παροχή : Αδιαφόρησα

Τον έκανε εμετό : Τον τρέλλανε

Σπερματοκτόνο : Απλησίαστη γκόμενα

Μάρς : Όρμα

Έγινα παζλ, χώμα : Κουράστηκα

Βγάζω φανέλα, εφημερίδα : Διαδίδω

Σαλούφα, μπακατέλα : Ασχημη γκόμενα

Νταλίκα : Αντρογκόμενα

Μπερκέτι : Πάρα πολύ καλό

Τσάγια,Τσίου : :Αντε γεια

Κόλλησα : Κόλλησε το μυαλό μου

Ο καρεκλάς : Ο βλάκας

Φλόμπα : Ελεεινή γκόμενα

Ο φιδέμπορας : Ο ψεύτης, ο απατεώνας

Ο γκλίτσας : Ο βλάχος

Τη σούταρα : Την έδιωξα

Έφαγα πίκρα : Απογοητεύτηκα

Absolut : H γκομενάρα

Είναι φτέλι : Είναι ξεφτιλισμένη

Παλεύουμε; : To λες αν δεις χοντρή γκόμενα

Μπουρούχα : Η άσχημη γκόμενα

Φρικάρισα : Τρελλάθηκα

Ξέρει γαλλικά και πιάνο : Αυτός που μιλάει αισχρά

Μην καρφώνεσαι : Μην προδίδεσαι

Κάνει τον κινέζο : Κάνει πως δεν ξέρει

Κάνει τον Σημίτη : Το ίδιο με το παραπάνω

Φατσοκόφτης : Ο πορτιέρης των club

Κουραδοκόφτης : Το τάγκα εσώρουχο

Ο σπινταριστός : Ο βιαστικός

Τον κόβω : Τον κοιτάω

Ρετάρισα : Χάζεψα

Τα είδα όλα : Έμεινα έκπληκτος

Είναι ρούχλας : Είναι τεμπέλης

Γιάφκα : Συγκέντρωση φίλων στο σπίτι

Έκλεισε η φάση : Κανονίστηκε

Την κάτσαμε : Την πατήσαμε

Βούλγαρος : Φίλαθλος του Πάοκ

Γαύρος : Φίλαθλος του Ολυμπιακού

Βαζέλας : Φίλαθλος του Παναθηναικού

Χανούμισσα : Φίλαθλος της Αεκ

Νταλικιέρισσα : Η πρώην μου


Λέμε- και εννοούμε…


Χάλιας, χαλές, μανιαμούνιας = χαζογκόμενος

Kαλώς τον αδελφό ξεφτίλα = καλώς τον κολλητό που είναι ομοϊδεάτης και ομοιοπαθής

Ξελαμπικάρω = ξεδίνω

Κάνε την, κόψε λάσπη, στρίβε = άδειασέ μας τη γωνιά

Εφαγα αγγούρι/ παλούκ ι= είχα πολύ δουλειά

Τα βρήκα μπαστούνια = δυσκολεύτηκα

Τα στήλωσα = πεισμάτωσα

Την τίλιασα = έφαγα μέχρι σκασμού

Επαθα νίλα = την πάτησα

Εχω δόντ ι= έχω μέσον

Με κάρφωσες, με έδωσες, μου έκανες ματσακονιά = με πρόδωσες

Πήγα για χόρτα, ή για μπίζα = την πάτησα

Τον χόρεψε, τον έστειλε για τσάϊ = τον τρέλανε

Ψιλικοκό, μανόγαλο = αυνανισμός

Μπουζουριάζω, κάνω τσακωτό, φακώνω = συλλαμβάνω, πιάνω κάποιον

Αμπλα-ούμπλα = ασυνεννοησία

Πήρα κρανιωδώς, άναψαν κόκκινα = τσαντίστηκα

Στην ξεφτίλα = πολύ φτηνά, ή πολύ εύκολα

Η γκόμενα είναι "γειά σου", ή "όπου" = είναι απλησίαστη

Παντόφλα, τάβλα = γυναίκα με μικρό στήθος

Μπεμπέκα = αντρογύναικο

Καϊνάρι = στραβοπόδα ή ξεφτιλισμένη γκόμενα

Ταλιατέλα = πολύ άσχημη γκόμενα που το παίζει ωραία

Σουρωτήρι, χωνί, αέρα-πατέρα, σταθμός υπεραστικών = γκόμενα χαμηλών ηθών

Κατά του απέναντι στόχου βά-λααα-τε = όρμα

Χάλασε το γρανάζι = κόλλησε το μυαλό μου

Αγρότης = αγροτικό αυτοκίνητο

Στόκος, bridge = ο κολλημένος

Ο (κα)ρέκλας, ρεμπεσκές, ρούχλας = ο τεμπέλης

Φεύγας, στροφίγγος = ο ασταθής τύπος

Μάρτυρας του Αυνάν = ο μαλάκας

Φευγάτος = ο παλαβός

Εξάτμιση = ο πούστης

Γκαμπριολέ, γκάμπριο, πλατείας = καραφλός

Γιαούρτογλου, καραγκιοζοplayer = βλάκας, πανηλίθιος

Καλώς το Ντάτσουν, καλώς τα ζαντολάστιχα = καλώς το βλάχο

Αργύρης Χαλιλόπουλος, Χαλίλης, Γιαχαμπίμπης Γιαλελέλης = ο βλάχος που φορά ένα κάρο χρυσά τιμαλφή

Ρόδας, γκάζιας, γκαζοφονιάς = μηχανόβιος

Δίνω πασαπόρτι = διώχνω

Την κάνω μπραφ = την κοπανάω

Κάνω πάσα = στέλνω κάποιον σε κάποιον άλλον

Ελα γεια = παράτα τα

Επαθα φρίκη, παρέδωσα πνεύμα, όλα είδον = τα έφτυσα

Βάζω γκόλ = τα καταφέρνω

Εκατσε, ή (αγ)κάλιασε η φάση = κανονίστηκε

Τσίσους Κράϊστ (Chesus Christ), χεσμένος = αυτός που έχει πιει πολύ

Τσίσα = τέλος

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Σταθμοί στη ζωή των δύο φύλων




Αντρες

Η πιο συνηθισμένη ατάκα για μια γνωριμία

στα 17- Οι γονείς μου λείπουν
στα 25- Η φίλη μου λείπει
στα 35- Η γυναίκα μου λείπει
στα 48- Η γυναίκα μου και η φίλη μου λείπει
στα 66- Η δεύτερη γυναίκα μου πέθανε.

Αγαπημένο Σπορ

στα 17- Σεξ
στα 25- Σεξ
στα 35- Σεξ
στα 48- Σεξ
στα 66- Σεξ

Αγαπημένη απασχόληση

στα 17- Σεξ
στα 25- Σεξ
στα 35- Σεξ
στα 48- Σεξ
στα 66- Σεξ στο μυαλό

Η τέλεια βραδιά

στα 17- Φιλί μετά χρήσης της γλώσσας
στα 25- Θα μείνει μαζί μου για πρωινό
στα 35- Θα φύγει πριν το ματς
στα 48- Ωραία, άφησε τα παιδιά της σπίτι
στα 66- Επέζησα

Φαντασιώσεις

στα 17- Πέντε φορές συνεχόμενα
στα 25- Σεξ στο αεροπλάνο
στα 35- 5 φορές συνεχόμενα σεξ στο αεροπλάνο
στα 48- Limit up των μετοχών
στα 66- Limit up του πέους

Ιδανικά ραντεβού

στα 17- Μια νύχτα πίσω από θάμνους
στα 25- Σεξ με τη φίλη
στα 35- Σεξ με τη φίλη της γυναίκας
στα 48- Σεξ στο γραφείο
στα 66- ‘Σεξ με τη γραμματέα στο αεροπλάνο της εταιρείας’



Γυναίκες

Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία

στα 17- Πρέπει να λούσου τα μαλλιά μου
στα 25 -Πρέπει να λούσω τα μαλλιά μου και να τα τυλίξω
στα35 -Πρέπει να βάψω τα μαλλιά μου
στα 48 -Ο Λούλης θα μου βάψει τα μαλλιά
στα 66 -Ο Λούλης θα μου βάψει τη περούκα

Αγαπημένο σπορ

στα 17 -Ψώνια
στα 25 -Ψώνια
στα 35 -Ψώνια
στα 48 -Ψώνια
στα 66 -Ψώνια

Αγαπημένη απασχόληση

στα 17 -Ψώνια με λεφτά του μπαμπά
στα 25 -Ψώνια με λεφτά του φίλου
στα 35 -Ψώνια με λεφτά του σύζυγου
στα 48 -Ψώνια με λεφτά του δεύτερου σύζυγου
στα 66 -Ψώνια με λεφτά του κράτους

Η τέλεια βραδιά

στα 17 -Πιτσαρία
στα 25 -Πρόσκληση για βραδυνό φαγητό
στα 35 -Ένα διαμάντι
στα 48 -Ένα μεγαλύτερο διαμάντι
στα 66 -Μόνη στο σπίτι

Φαντασιώσεις

στα 17 -Ψηλός, όμορφος με λεφτά
στα 25 -Ψηλός, όμορφος με πολλά λεφτά
στα 35 -Ψηλός, όμορφος με πολλά λεφτά και μυαλό
στα 48 -Έναν άντρα χωρίς φαλάκρα
στα 66 -Έναν άντρα

Ιδανικό ραντεβού
στα 17 -Αυτός προθυμοποιείται να πληρώσει
στα 25 -Αυτός πληρώνει
στα 35 -Αυτός ετοιμάζει το πρωινό
στα 48 -Αυτός ετοιμάζει το πρωινό για τα παιδιά
στα 66 -Αυτός μπορεί και μασάει το πρωινό του

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Μπομπ ο Μάστορας



-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν έμενε άνεργος;
-Μπομπ.

-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν ήταν ιερέας;
-Μπομπ ο πάστορας.

-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν ροκάνιζε δέντρα;
-Μπομπ ο κάστορας.

-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν ήταν είδος καθαρισμού;
-Μπομπ ο Σφουγγαράκης.
( -Πως λέγεται ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης αν τον πατήσει νταλίκα; -Vetex .)

-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν κάπνιζε ένα μπάφο;
-Μπομπ ο μάστουρας.

-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν κάπνιζε ΠΟΛΛΑ μπάφα;
-Μπομπ Μάρλεϋ.

-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν έπινε μπύρες;
-Μπόμπυρας.

-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν φούσκωνε λάστιχα;
-Τρόμπομπ.

-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν ήταν από σίδερο και τα έσπαγε όλα;
-Τρόμποκοπ.
-Πώς θα έλεγαν το Μπομπ το Μάστορα αν ήταν φιλοχουντικός δημοσιογράφος;
-Μπόμπ Μαστοράκη.

-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν ήταν πούστης με ξανθό μαλλί;
-Μπίμπι Μπόμπ.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Το χημικό στοιχείο γυναίκα



ΓΥΝΑΙΚΕΣ - Μια χημική ανάλυση
Στοιχείο : Γυναίκα
Σύμβολο : Wo
Εφευρέτης : Αδάμ
Ατομική μάζα : Αποδεκτή στα 53.6 κιλά, αλλά κυμαίνεται μεταξύ 40-200 κιλά.
Γεωγραφική εμφάνιση : ?φθονες ποσότητες σε όλες τις αστικές περιοχές

ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
1. Επιφάνεια συνήθως καλυμμένη με μπογιά.
2. Δεν βράζεται με τίποτα, ωστόσο παγώνει στιγμιαία χωρίς κανένα
προφανή λόγο.
3. Λιώνει κάτω από ειδική μεταχείριση.
4. Πικρή αν χρησιμοποιηθεί με λανθασμένο τρόπο.
5. Βρίσκεται στην φύση σε διάφορες καταστάσεις από παρθένο μέταλλο
μέχρι συνηθισμένο ορυκτό.
6. Υποχωρεί αν δεχτεί πίεση στα σωστά σημεία.

ΧΗΜΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
1. Έλκεται πολύ ισχυρά από το χρυσό, ασήμι και μια τεράστια γκάμα
πολύτιμων λίθων.
2. Απορροφάει τεράστιες ποσότητες ακριβών ουσιών.
3. Μπορεί να εκραγεί στιγμιαία χωρίς κάποιο προειδοποιητικό σημάδι.
4. Αδιάλυτη σε υγρά, αλλά η δράση της αυξάνεται με την χρήση αλκοόλ.
5. Ο πιο ισχυρός χρηματο-μειωτικός παράγοντας στο σύμπαν.

ΧΡΗΣΕΙΣ:
1. Σαν διακοσμητικό στοιχείο, κυρίως μέσα σε σπορ αμάξια.
2. Ισχυρός παράγοντας μείωσης άγχους.
3. Ισχυρός παράγοντας γενικού καθαρισμού.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ:
1. Αγνό δείγμα γίνεται ροζ αν βρεθεί στην φύση.
2. Παίρνει πράσινο χρώμα αν τοποθετηθεί δίπλα σε ένα ανώτερο δείγμα.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ:
1. Ιδιαίτερα επικίνδυνη εκτός και αν χειριστεί από έμπειρα χέρια.
2. Παράνομη η κατοχή άνω της μίας, αν και μπορούν να συνυπάρχουν
αρκετές αρκεί τα δείγματα να μην έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Καψουροτράγουδα!



Σίγουρα όλοι σας έχετε ακούσει διάφορα καψουροτράγουδα που κυκλοφορούν κατά καιρούς, σίγουρα δε θα έχετε καταλάβει ή ακούσει καλά τους στοίχους μερικών από αυτών των τραγουδιών.


Απολαύστε τα!!!!


Χριστίνα Γαλάνη

"Από κορμί είμαι η best
Κι από προσόντα είμαι first
Μ' αυτό στους άντρες κάνω test
Για να διαλέξω.
Μπες όπως όλοι στη γραμμή
Ασε τα μα, τα μου, τα μη
Πέρνα λοιπόν τη δοκιμή
Και ίσως σε επιλέξω"


Πέπη Τσεσμελή

"Σκανδαλίζομαι, μονάχη μου αγγίζομαι
με μια γραβάτα σου ερεθίζομαι"

"Αν θέλεις να ανοίξουν της καρδούλας μου οι πόρτες,
βγάλε όλα τα ρούχα σου κι έλα με τις μπότες"


Λάκης Σκουτάρης

"Κάνε Γιάννη τη δουλειά σου,
κι ύστερα θα' μαι πάλι δικιά σου."

"Είμαι ένας άνθρωπος τρελός,
σχιζοφρενής και μανιακός,
που μες την τρέλα μου ο φτωχός,
ψάχνω για να' βρω λίγο φως"

"Σκοτάδι, πισσοσκόταδο, μαύρο σκοτάδι πίσσα,
σκοτάδι είσαι σκοτεινό, σκοτοσκοτεινιασμένο,
σκοτάδι κατασκότεινο, και βράδυ βραδιασμένο."


Αντζελα Ρέμπη

"Αν είχανε φωνή οι γκαρσονιέρες,
θα πέφταν σαν ξερόφυλλα οι βέρες"



ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970 !!


Κώστας Καφάσης

"Το βράδυ θα έλθω να σε πάρω,
γι' αυτό μη φας, θα φάμε γλάρο."


(Αγνωστος/η Καλλιτέχνης)

"Μ' αγαπάς ή τσάμπα πίνω;"


Έφη Θώδη

"Θα κάνω ότι μου ζητήσεις, θα κάνω ότι μου ζητήσεις.
Θέλω να ευχαριστηθείς και να με ευχαριστήσεις"


Νίκος Δουλάμης

"Έρωτά μου τοκογλύφε
γλύφε το κορμί μου γλύφε"



Και τέλος μια συλλογή από τα καλύτερα των δύο Εθνικών Οδών και του συνολικού επαρχιακού και αγροτικού Οδικού Δικτύου:

"Απόψε έχω περίοδο, μα έχω κι άλλη δίοδο."

"Θέλω στο σώμα σου σαν μπω, να με χτυπάς με το σαμπώ."

"Ο ήλιος καιει, καιει για μας τους gay."

"Τα ματάκια σου με καιν γιατί είσαι μανεκέν. "

"Σε βρίσκω πολύ κύριο, αλλά περνάω κλιμακτήριο."


"Σε είδα στο ποδήλατο και ήσουν όλο τρέλα, μα ξαφνικά κατάλαβα πως έλειπε η σέλλα."

...ακολουθεί μια νέα εισαγωγή... το καλύτερο!!!
(η ιστορία γενικά περιγράφει έναν απατημένο σύζυγο όπου στην αρχή απειλεί):

"θα φέρω τη βενζίνη
κι αναλαμβάνω την ευθύνη..."

και καταλήγει στο ρεφρέν που μας άφησε άφωνους...:

"την είχα άχτι, την είχα άχτι,
τώρα την έχω μόνο σε στάχτη,
μέσα στο τσίγκινο κουτί,
που φύλαγε τα μπικουτί...."

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

8 Μαρτίου: Ημέρα της γυναίκας



Παγκόσμια μέρα της γυναίκας σήμερα. Γιορτή γι΄αυτές στο δυτικό κόσμο, μέρα αγώνα για τις γυναίκες που ζουν σε δικτατορικά καθεστώτα, άγνωστη έννοια για τις -πολλές- του τρίτου κόσμου.
Στις 8 Μαρτίου του 1857 στη Νέα Υόρκη οι εργαζόμενες γυναίκες ντυμένες στα άσπρα, κάνουν απεργία με αίτημα την ίση αμοιβή με τους άνδρες. Η συγκέντρωση πνίγηκε στο αίμα αλλά ο δρόμος για ίσα διακαιώματα των δύο φύλων άνοιξε, τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο.

Το 1910 στην Κοπεγχάγη καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη είτε σε περιοχές όπου η γυναίκα είναι χειραφετημένη είτε σε περιοχές όπου ζει υπό καταπίεση.

Η ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας
http://www.internationalwomensday.com/

Ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών (Ε.Ε.)
http://www.europa.eu.int/comm/employment_social/equ_opp/index_en.htm

Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης
http://www.migrant.gr/gr/enow.html

Φεμινιστικό δίκτυο
http://feminist.net.tripod.com/Greek/greekframes.html

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Εισαγωγή στο μάρκετινγκ



Εισαι σε ενα παρτυ και βλεπεις εναν ωραιο αντρα. Τον πλησιαζεις και του λες "Ειμαι καταπληκτικη στο κρεβατι."

- Αυτό λεγεται Direct Marketing.


Εισαι σε ένα παρτυ με παρεα και βλεπεις έναν ωραιο αντρα. Μια φιλη απ'την παρεα σου τον πλησιαζει, δειχνει εσενα, και του λεει:
"Είναι καταπληκτικη στο κρεβατι."

- Αυτό λεγεται διαφήμιση.


Εισαι σε ενα παρτυ και βλεπεις εναν ωραιο αντρα. Το πλησιαζεις και παιρνεις τον αριθμο του τηλεφωνου του.
Την επομενη μερα τον παιρνεις τηλεφωνο και του λες "Γεια, ειμαι καταπληκτικη στο κρεβατι."

- Αυτό λεγεται Telemarketing.


Εισαι σε ένα παρτυ και βλεπεις έναν ωραιο αντρα. Σηκωνεσαι, ισωνεις το φορεμα σου. Τον πλησιαζεις και του κερνας ένα ποτο.
Του λες "Μπορω;" και του ισιωνεις τη γραβατα ενώ ακουμπας απαλα πανω στο μπρατσο του, και του λες "Α, επισης ειμαι καταπληκτικη στο κρεβατι."

- Αυτό λεγεται δημοσιες σχεσεις.


Εισαι σε ένα παρτυ και βλεπεις έναν ωραιο αντρα. Σε πλησιαζει αυτός και σου λεει:
"Εμαθα πως εισαι καταπληκτικη στο κρεβατι."

- Αυτό λεγεται αναγνωριση προιοντος.


Εισαι σε ένα παρτυ και βλεπεις έναν ωραιο αντρα. Τον πλησιαζεις και τον πειθεις να παρει την φιλη σου σπιτι του.

- Αυτό λεγεται πωληση προιοντος.


Αυτός όμως δεν είναι ευχαριστημενος με την αποδοση της φιλης σου, και ετσι
σε παιρνει τηλεφωνο.

- Αυτό λεγεται Τεχνικη Υποστηριξη.


Πας σε ένα παρτυ, και στον δρομο διαπιστωνεις πως μεσα σε όλα αυτά τα σπιτια που περνας μπορει να υπαρχουν ωραιοι αντρες. Σκαρφαλωνεις πανω σε ένα απ'τα σπιτια που βρισκονται ακριβως στο κετρο της γειτονιας, και ξελαρυγγιαζεσαι φωναζοντας "Ειμαι καταπληκτικη στο κρεβατι!"

- Αυτό λεγεται Spam.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Αντρας για 24 ώρες...




Μετά από μία έρευνα που έγινε από την εταιρία FOCUS, τα παρακάτω ποσοστά δείχνουν τι ακριβώς απάντησε ένας αριθμός γυναικών (μεταξύ 18-44 ετών ) στο παρακάτω ερώτημα...

Τι θα έκανα Αν γινόμουν ΑΝΤΡΑΣ για 24 ώρες...


46,1% θα πήγαινα στο Αγιο Όρος

37,4% θα έκανα σεξ για να δω πως είναι από την πλευρά του άντρα

35,9% θα έβγαινα έξω με αντροπαρέα

24,4% θα πετούσα τα ρούχα μου και τα παπούτσια μου μπαίνοντας στο σπίτι

18,5% θα εκτονωνόμουν βρίζοντας στο γήπεδο

12,9% θα πήγαινα σε στριπτιτζάδικο

12,5% θα την έπεφτα αδιακρίτως στις γυναίκες

11,5% θα έτρωγα μεγάλες μερίδες

9,5% θα έπαιζα ξύλο

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Γυναίκα για 24 ώρες...




Μετά από μία έρευνα που έγινε από την εταιρία FOCUS, τα παρακάτω ποσοστά δείχνουν τι ακριβώς απάντησε ένας αριθμός αντρών (μεταξύ 18-44 ετών ) στο παρακάτω ερώτημα...

Τι θα έκανα Αν γινόμουν ΓΥΝΑΙΚΑ για 24 ώρες...


37,4% θα εκμεταλλευόμουν τη γοητεία μου για να εξυπηρετηθώ πιο εύκολα

33,5% θα έκανα σεξ για να δω πως είναι η αίσθηση να το κάνεις σαν γυναίκα

28,1% θα ήθελα να ζήσω την εμπειρία της μητρότητας

24,4% θα ζούσα τη χαρά να βγαίνεις έξω και να σε κερνάνε

23% θα απολάμβανα το φλέρτ των αντρών

18% θα πήγαινα να ζητήσω μία καλύτερη δουλεία ή αύξηση με μίνι φούστα

15,6% θα ήθελα να είμαι συνοδηγός για να μην ασχολούμαι με την οδήγηση

14,7% θα βίωνα την συναισθηματική ελευθερία των γυναικών

13,2% θα φορούσα sexy εσώρουχα

12,4% θα έκανα περιποίηση ομορφιά /μακιγιάζ

8,4% θα δοκίμαζα την μόδα (θα φορούσα έντονα χρώματα, μίνι γόβες κτλ)

5,2% θα έκανα αποτρίχωση

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

O Παλιός είναι αλλιώς!



Γιατί ο Καραμανλής δεν είδε το βίντεο με την απόδραση του Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού;
Δεν του αρέσουν τα …αστυνομικά!

Τι SMS έστειλε ο Παλαιοκώστας στον Κώστα Καραμανλή, μετά τη απόδρασή του;
“Ο Παλιός είναι αλλιώς”!

Γιατί ο Παλαιοκώστας ανέβηκε στο ελικόπτερο με ανεμόσκαλα; Γιατί δεν είχε ακόμη χτιστεί η άλλη με τσιμέντο!

Τι προβλέπει το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά την απόδραση Παλαιοκώστα; Ελικοδρόμιο στον Κορυδαλλό!

Γιατί αυτοπυροβολήθηκε ο αστυνομικός, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού; Νόμιζε οτι ήταν …τρομοκράτες!

Γιατί δεν παραιτείται ο Δένδιας; Λόγω …ένδειας!

Πόσοι ήξεραν από πριν για την απόδραση του Παλαιοκώστα; Περισσότεροι από όσοι χρειάζονταν και λιγότεροι από ό,τι έπρεπε!

Γιατί ανοίγουν τους λογαριασμούς των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Κορυδαλλού; Γιατί ενώ λαδώνονταν δεν απέδιδαν το ΦΠΑ!

Γιατί ο Βασίλης Στεφανάκος λέγεται και “Νονός”; Γιατί έχει λαδώσει όλο τον Κορυδαλλό!
.
Τι είπε ο ειδικός φρουρός στον Παλαιοκώστα μόλις είδε το ελικόπτερο;
Κύριο, Κύριο το επισκέπτη με το ελικόπτερο!!!!
.

Ρωτάει ο Παλαιοκώστας τον μάγειρα του Κορυδαλλού:
- Μάγειρα τι φαΐ έχει σήμερα;
- Πατάτες μπλουμ…
- Άσε, θα φάω έξω!
.
Τί κάνει ο Παλαιοκώστας στην αυλή του Κορυδαλλού;
-Check in!

Τί μάρκα παπούτσια φοράει ο Παλαιοκώστας
- Super Puma

Τι γάλα πίνει ο Παλαιοκώστας;
- Μεβγάλ "Μι βγαλ" :P

Tι είδε ο Παλαιοκώστας πριν αποδράσει?

- http://www.interjet.gr/video.asp

Ο επόμενος διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού θα έχει τουλάχιστον βαθμό αντιπτέραρχου..

- Γιατί ο Παλαιοκώστας προτιμάει το ελικόπτερο; Επειδή στο ΕλΒενιζέλος απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Άκουσα ότι θα παραιτηθεί ο Καραμανλής και θα αναλάβει πρωθυπουργός ο Παλαιοκώστας ,ώστε να βοηθήσει την χώρα να δραπετεύσει από το αδιέξοδο!

Τι προβλέπει το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά την απόδραση Παλαιοκώστα; Ελικοδρόμιο στον Κορυδαλλό!

«Σκεφτόμουν φέτος να ντυθώ φυλακισμένος, αλλά ο πήχυς ανέβηκε πολύ ψηλά. Πού να βρω λεφτά να νοικιάσω ελικόπτερο».

Ευτυχώς που καταργούν τη θητεία στην Αεροπορία και το Ναυτικό. Είδατε τι γίνεται με τον Παλαιοκώστα που υπηρέτησε στα ελικόπτερα!

Τι είπε ο Παλαιοκώστας μετά την απόδραση;
Με λένε Παλαιοκώστα και μόλις σας τελείωσα.

Το ενδεχόμενο να μετατραπεί η σκοπιά της βόρειας πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού σε πύργο ελέγχου, εξετάζει η κυβέρνηση!

Την διεύθυνση του περιοδικού "Escape" ανέλαβε από εχθές ο πρώην καταζητούμενος, Βασίλης Παλαιοκώστας!

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ!